Dr. Mircea Pătruţ, demis de la Spitalul Judeţean Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă, dr. Mircea Pătruţ, şeful Clinicii de Chirurgie Cardio-Vasculară din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a aflat că este demis din funcţie.

Măsura vine după ce Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii a finalizat ancheta de la Clinica de Chirurgie Cardio-Vasculară. „Nu am primit nicio hârtie, dar au trimis vorbă în Clinică şi aşa am aflat că sunt demis. Nu ştiu unde mă voi duce, dar sigur nu renunţ la medicină", a declarat pentru Adevărul de Seară dr. Pătruţ.

Ministerul Sănătăţii a efectuat un control la secţia condusă de dr. Mircea Pătruţ, în urma unor plângeri anonime. Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii a finalizat ancheta şi a înaintat raportul conducerii Spitalului.

Anchetat pentru şpagă

La începutul lunii, dr. Pătruţ a fost sancţionat cu reducerea a 5% din salariu timp de trei luni. Decizia a fost luată după ce au fost găsite nereguli în fişele de internare ale pacienţilor.

Şi Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană a constatat că, în acest an, un singur pacient a fost internat de 21 de aori, ceea ce contravine regulilor medicale. Nici indicii raportaţi de Clinică nu corespundeau cu realitatea.

O altă acuză care i s-a adus medicului a fost aceea că ar fi luat şpagă. Ministerul Sănătăţii a primit mai multe sesizări anonime în care se menţiona că dr. Pătruţ ar pretinde sume mari de bani pentru efectuarea intervenţiilor chirurgicale.

Pe lângă aceste acuzaţii, cadrul medical este învinuit că un pacient de-al său a murit în urma unei operaţii efectuate în clinică.

Medicul a devenit cunoscut după ce a ieşit în media şi a anunţat că a operat tumori gigant. Managerii care s-au perindat la conducerea Spitalului Judeţean nu au confirmat niciodată cifrele vehiculate în mass-media.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite