Dozele de vaccin antigripal, insuficiente la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinul de anul acesta nu mai provoacă isteriile din anii trecuţi
Vaccinul de anul acesta nu mai provoacă isteriile din anii trecuţi

Medicilor de familie din Constanţa le-au fost repartizate primele doze de vaccin antigripal la începutul acestei luni, iar până acum peste 2.000 de pacienţi au fost deja imunizaţi. Nu toţi medicii au primit însă vaccin antigripal.

 „Eu nu am primit vaccin antigripal, pentru că am foarte puţin pacienţi cu boli cronice pe liste. Am foarte mulţi copii pe care-i supraveghez. Problema este că oamenii au aflat că a început vaccinarea şi au venit să se intereseze la cabinet. Eu ce să le spun?“, se întreabă medicul de familie Leila Memet.

„Am avut 6.400 de doze achziţionate de la Institutul Cantacuzino, pe care le-am repartizat medicilor cu mulţi bolnavi cronici în evidenţe. Este vorba despre aproximativ 200 de medici de familie. Urmează să fie rapartizată o nouă tranşă de vaccin, iar atunci vor primi şi celorlalţi medici“, a declarat dr. Mihaela Dinisov, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Constanţa.

O doză de vaccin a fost cumpărată cu 11 lei. Au fost imunizaţi gratuit bătrânii din azile, dar şi personalul medical din secţiile de risc.
La Tulcea, primele 6.200 de doze, cele achiziţionate din fondurile Direcţiei de Sănătate Publică, au fost distribuite de la începutul săptămânii trecute către medicii de familie şi către centrele de copii sau adulţi instituţionalizaţi.

„Din primele raportări pe care le-am primit din teritoriu ştim că în primele două zile s-au vaccinat 780 de persoane. Urmează să primim şi dozele de la Minister, atunci când se va finaliza licitaţia“, spune dr. Laura Militaru, director al DSP Tulcea.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite