Două spitale din judeţul Constanţa vor fi debranşate de RAJA din cauza datoriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza condiţiilor economice, RAJA SA Constanţa nu mai este dispusă să păsuiască unităţile sanitare la plata facturilor la apă şi canalizare, aşa că trece la debranşări.

„Încă de la începutul anului, SC RAJA SA a întreprins nenumărate demersuri legale în vederea recuperării debitelor de la unităţile sanitare. RAJA Constanţa a formulat către toţi aceşti debitori avizări şi convocări la conciliere în vederea recuperării creanţelor pe cale amiabilă. Au fost încheiate eşalonări ale datoriilor cu instituţiile care au dat curs acestei proceduri. În cele din urmă, din cauza  neachitării restanţelor au fost trimise somaţii de plată şi notificări prin executor judecătoresc. Din păcate, la ora actuală încă există unităţi sanitare care nu şi-au achitat facturile restante“, a declarat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al SC RAJA SA.

În această situaţie se găsesc Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală din Eforie Sud şi Spitalul Municipal Medgidia. Unitatea medicală din Eforie are de achitat către RAJA  172.169,68 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor prestate pentru perioada iunie 2009 - iunie 2010. Spitalul din Medgidia are de achitat o restanţă în valoare de 118.432,53 lei, aferentă perioadei ianuarie - mai 2010.

„În cursul acestei săptămâni, cele două unităţi sanitare au primit notificări prin executor judecătoresc, prin care li se aduce la cunoştinţă că ultimul termen pentru plata facturilor restante este 22 iulie 2010. Aceste notificări au fost trimise cu titlul de informare şi către principalele autorităţi publice locale. În cazul în care cele două unităţi medicale nu-şi achită restanţele, începând cu data de 23 iulie vor fi debranşate de la sistemul de alimentare cu apă şi împotriva lor se vor lua măsurile legale (acţionarea în judecată) în vederea recuperării întregii datorii“, a mai spus Irina Oprea.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite