Constanţa: Două societăţi care comercializează cereale, cercetate de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Două societăţi care comercializează cereale, cercetate de procurori
Constanţa: Două societăţi care comercializează cereale, cercetate de procurori

Activitatea a două societăţi din Constanţa este cercetată de procurori după ce comisarii Gărzii de Mediu au descoperit că au prejudiciat statul cu peste 500.000 de lei.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu Constanţa spun că SC Cereal Standard SRL, din Medgidia, a efectuat tranzacţii cu porumb cu o societate din Rădăuţi, judeţul Suceava, iar plata s-a efectuat bancar. Societatea nu funcţionează la sediul social declarat şi nu se poate verifica înregistrarea în contabilitate a operaţiunilor efectuate, aşa că s-a estimat că prejudiciul produs bugetului de stat este de 364.724 lei.
        
SC Libec Company SRL din Constanţa a vândut rapiţă şi floarea soarelui în valoare de 672.753 lei către două societăţi din Constanţa. Societatea nu funcţionează la sediul declarat, aşa că Garda de Mediu nu a putut verifica înregistrarea în contabilitate a operaţiunilor. Inspectorii au estimat că prejudiciul produs bugetului de stat este de  197.868 lei.

Sesizările penale au fost transmise Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. De asemenea, au fost înaintate adrese Direcţiei Generale a Finanţelor Publice pentru calcularea cu exactitate a prejudiciului creat.

Amenzi de 30.000 de lei

De asemenea, inspectorii de la Garda de Mediu au descoperit că o societate din piaţa Brotăcei depozita recipiente de 5 litri cu vodcă fără a avea aplicate banderole de marcare. Societatea a fost amendată cu 10.000 de lei, iar inspectorii au confiscat întreaga cantitate de băutură alcoolică şi au dispus sistarea activităţii de comercializare a produselor accizabile pe o perioadă de o lună.

Reprezentanţii unei societăţi din Constanţa, din zona Baba Novac, au fost surprinşi de comisarii Gărzii de Mediu în timp ce descărcau 265 de uşi complet echipate, pentru care nu s-au putut prezenta documentele legale de provenienţă. Societatea a fost amendată cu 20.000 de lei, iar uşile au fost confiscate.        

Comisarii au mai efectuat o acţiune de control şi în Autogara Sud Constanţa, unde mai multe persoane comercializau ţigări netimbrate. Oamenii au fost amendaţi, iar ţigările au fost confiscate.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite