Doi elevi constănţeni au dat BAC-ul american

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii liceeni vor să-şi continue studiile la universităţile de prestigiu din Columbia sau la New York.

Ioana Teodorescu şi Arif Memet au fost singurii liceeni constănţeni care au susţinut în această dimineaţă bacalaureatul de tip american la Colegiul Mircea cel Bătrân.

Dorinţa cea mai mare a Ioanei Teodorescu este să plece din ţară şi să aibă o carieră de succes în străinătate. Ca orice tânără, Ioana visează  ca după absolvirea liceului să ducă o viaţă mai bună, să aibă un serviciu cât mai bine plătit.

Visul elevei de numai 18 ani ar putea deveni realitate dacă va reuşi să obţină o notă cât mai mare la testarea pe care a susţinut-o astăzi, 5 iunie, la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân.

Înscrierile pentru acest tip de bacalaureat s-au făcut on-line, pe site-ul Educational Testing Services. Probele de examen au fost din engleză, matematică, biologie, fizică, chimie, literatură şi istoria Statelor Unite ale Americii.

Nu vrea să rămână în ţară

Ioana este doar una dintre miile de tineri care visează ca după absolvirea liceului să înveţe şi să lucreze peste hotare. Ca majoritatea olimpicilor, vrea să plece în străinătate, pentru că este conştientă de faptul că în afara României îi sunt oferite mult mai multe şanse.

„De anul viitor sper că voi fi studentă în anul I la Biochimie sau Inginerie genetică la Universitatea Columbia sau la New York“, a spus Ioana.

Adolescenta ia cursuri de limba engleză de la vârsta de patru ani şi a decis să studieze în străinătate în clasa a VI-a. Ea spune că a dedicat foarte mult timp studiului, dar consideră că niciodată nu eşti pregătit suficient.

„Nici nu concep să rămân în ţară după terminarea liceului. Visul meu este să învăţ într-o universitate americană şi nimic nu mă va face să-mi schimb opţiunile“, a declarat adolescenta încântată de şansa ce i s-a ivit.

Citiţi mai multe în !

image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite