Constanţa: Doi elevi intoxicați cu corn și lapte rămân în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii spun că micuții încă mai acuză ușoare dureri abdominale. Doi dintre cei 21 de copii din localitatea Tuzla care joi au fost internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase vor fi externați în cursul zilei de luni.

Medicii spun că cei doi copii acuză în continuare dureri abdominale discrete, dar fără a avea alte complicații, starea lor fiind stabilă. „Am ales să-i mai ținem pentru că ei încă mai acuză ușoare dureri abdominale, dar vă pot asigura că nu este nimic grav și că în cursul zilei de luni ei vor putea să plece acasă. Pentru a ne asigura că nu vor apărea complicații, ei vor mai rămâne sub supraveghere“, a declarat directorul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, dr. Stela Halichidis.

Inițial, din cei 21 de elevi de la şcoala generală din Tuzla, 17 au putut pleca din unitatea medicală încă de vineri. Alţi doi copii au fost externaţi în cursul zilei de ieri, medicii spunând că starea lor generală este foarte bună.

Operațiunea „Cornuleț cu lapte“

Joi, 21 de copii de clasa a VII-a din cadrul Școlii Generale din Tuzla au fost aduși cu ambulanțele la spital după ce au avut ameţeli, vărsături, diaree, grețuri, dureri abdominale şi febră. Patru dintre ei erau aproape în stare de inconștiență, medicii stabilind că este vorba de o toxiinfecție alimentară. Elevii s-au simțit rău după ce au consumat produsele distribuite gratuit în cadrul programului guvernamental „Cornul și laptele“.    

Micuții au fost internați imediat, iar starea lor s-a îmbunătățit după aplicarea tratamentului corespunzător. Un grup de inspectori din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa au început o anchetă epidemiologică, iar o echipă formată dintr-un medic specialist şi personal al Direcţiei de Control în Sănătatea Publică s-a deplasat la Şcoala Generală Tuzla pentru a investiga condiţiile declanşării focarului de toxiinfecţie alimentară.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite