Distrugătorul american Oscar Austin participă la exerciții militare în portul Constanța

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nava militară USS „Oscar Austin“ va staționa în perioada 8 -11 iunie în portul Constanţa. Distrugătorul sosește mâine, la ora 15, la Dana Ro-Ro-4.

USS „Oscar Austin“ este o navă tip disirugător și face parte din clasa Arleigh Burke. A fost lansat la apă pe 7 februarie 1998 şi a intrat în serviciul Forţelor Navale Americane pe 19 august 2000.

Cu prilejul escalei la Constanța, o delegaţie condusă de comandantul navei, căpitan-comandorul Jeffrey J. HOPE, va avea întâlniri cu conducerea Comandamentului Flotei şi cu autoritaţile locale.

Pe parcursul vizitei în România, marinarii americani vor mai desfăşura și o serie de ateliere de lucru, împreună cu echipajele fregatelor româneşti. De asemenea, pe data de 11 iunie, distrugătorul american va efectua exerciţii navale, în comun cu un elicopter al Forţelor Navale Române.

Programul echipajului american mai cuprinde vizite la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, la Muzeul Marinei Române,  activităţi sportive, precum şi un tur al principalelor obiective turistice din municipiul Constanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite