UPDATE Disperare: un grup de scafandri voluntari s-au scufundat la epava navei Medy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de nouă scafandri s-au decis, duminică după-amiază, să se scufunde pe cont propriu la epava navei Medy, unde au dispărut, în data de 5 septembrie, Cristian Zarafu (38 de ani) şi Cătălin Ispas (26 de ani).  

UPDATE Operaţiunea de duminică după- amiază a avut avizul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, unde se află dosarul dispariţiei celor doi. Scafandrii au putut sta sub apă aproximativ 40 de minute, din cauza buteliilor mici de oxigen.

Mai citiţi şi:

Cei doi scafandri au murit pe contract de colaborare

Dispăruţi în mormântul Mării Negre

„Există două căi de acces. Am intrat pe coşm pe traseul inferior, însă accesul spre sala maşinilor este blocat. Practic, acum este mai greu decât era atunci când au dispărut ei, pentru că între timp a fost furtună. În plus, s-a colmatat foarte mult nisip şi mâl fin, iar în momentul în care treci pe acolo se ridică şi imediat vizibilitatea este 0 ", a declarat Emanuel Vultur, unul dintre scafandrii care au participat la căutări.

Echipa a căutat şi pe holurile epavei, însă nu au putut descoperi nici un indiciu al trecerii colegilor lor pe acolo. „La întoarcere ne aşteptau cei de la Căpitănie să ne ceară explicaţii, unde am fost şi ce am făcut", a mai arătat scafandrul .

Costum de scafandru găsit pe digul de nord din Mangalia

Voluntarii au ajuns până la epava navei Medy cu o barcă pusă la dispoziţie gratuit de un bărbat, impresionat de drama pe care o trăiesc, de atâtea săptămâni, familiile dispăruţilor.

Iniţiativa a fost una particulară, separată de ancheta oficială a autorităţilor în acest caz. Scafandrii s-au mobilizat revoltaţi că autorităţile nu întreprind suficiente măsuri pentru a-i găsi pe cei doi colegi ai lor. „A fost foarte greu şi am reuşit prea puţin pentru că am coborât cu tuburi de oxigen mici. Ne-ar prinde bine puţin ajutor. Am reuşit să intrăm pe coş şi să căutăm puţin“, a declarat unul dintre scafandrii participanţi la acţiunea de căutare.

Cei doi tineri nu sunt declaraţi morţi, dar nimeni nu mai speră să poată fi găsiţi în viaţă. Până la această dată autorităţile nu au fost în stare să explice, în nici un fel, ce s-a întâmplat cu ei.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite