Discoteca Max din Costineşti, „cuibuşor de nebunii“ pentru minori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi copii au fost filmaţi în timp ce dormeau pe băncuţele unui club din Costineşti, unde au fost aduşi de 9 educatoare pentru a urmări meciul de fotbal România-Franţa. Copiii care provin din centrele de plasament din Bucureşti nu aveau mai mult de 13 ani. Ei sunt cazaţi la vila Duca.

Un telespectator a trimis postului Realitatea TV imagini din discotecă. În filmuleţ se văd copiii care dormeau pe bănci. „Eu, în momentul în care am intrat în acest club din Costineşti, am rămas şocat. Nu ştiam dacă am intrat într-o grădiniţă de copii sau într-un club pentru adolescenţi sau oameni maturi. Copii cu vârsta cuprinsă între 10-12 ani care aveau ţigara aprinsă în mână, copii de 5-13 ani care erau pe ringul de dans. Acel ring de dans cred că era, în mod normal, rezervat animatoarelor pentru că era mult mai înalt decât nivelul solului. Imagini şocante pentru orice om care se gândeşte că într-o bună zi va deveni părinte şi îşi va lăsa copilul pe mâna unui pedagog într-o tabără şcolară", a declarat la Realitatea TV Gabriel Roşca, telespectatorul care a trimis imaginile.

„Nu s-a consumat alcool"

Poliţiştii constănţeni s-au autosesizat cu privire la acest caz. „Am reuşit să stabilim că este vorba despre un grup de copii instituţionalizaţi la «Casa Speranţa» din Bucureşti care se aflau în tabără pe litoral. Supraveghetorii au spus că a fost dorinţa lor să vină să se distreze într-un club. Personalul clubului a declarat că nu s-a consumat alcool dar chiar şi aşa am putea aplica o amendă pentru că au stat într-un local după ora 22.00. Deocamdată încă cercetăm", a declarat Dorel Răcaru, comandantul Poliţiei Costineşti.

Anchetaţi de comsia de disciplină

Cei nouă însoţitori ai copiilor au fost înlocuiţi în cursul zilei de joi cu alţi educatori-psihologi de la centrele de plasament din sectorul 4. Ei vor intra în comisia de disciplină pentru a fi anchetaţi în legătură cu incidentul din tabără. Contactat de Click!, primarul sectorului 4 a declarat că a propus comisiei sancţinile disciplinare cele mai dure. „E inadmisibil ce s-a întâmplat, normele deontologice nu le permit să facă asemenea greşeli. Îmi pare rău pentru aceşti oameni, poate au fost buni psihologi, însă nu vor mai putea profesa de acum înainte", a explicat Cristian Popescu-Piedone.

Cei nouă educatori provin de la trei centre de plasament din sectorul 4. Aceştia sunt: Liliana Neacşa, Ana Maria Lepădat, Claudia Vişan, Mihaela Măniceanu, Dana Coşereanu, Mihaela Stoica, Paraschiva Smaranda, Mihaela Ioniţă şi Bogdan Amatiesei.

Tabăra de la Costineşti este organizată de Primăria Sectorului 4 al Capitalei, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, şi este destinată copiilor din centrele de plasament sau care provin din familii cu venituri foarte mici. În tabăra din staţiune se află 170 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 19 ani.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite