Constanta: Directori de şcoală, corigenţi la management

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Directori de şcoală, corigenţi la management
Constanta: Directori de şcoală, corigenţi la management

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa a finalizat evaluarea celor 326 de directori de unităţi de învăţământ, iar la finele săptămânii trecute au făcut primele demiteri. Doi şi-au pierdut posturile, iar alţi cinci sunt monitorizaţi.

Consiliul de Administraţie din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean a decis că dintre cei şapte manageri care au intrat în colimator, cinci să rămână încă pe funcţii, însă ei vor fi monitorizaţi în permanenţă.

Directorii de la Şcoala nr. 23 din Constanţa şi de la cea din Gârliciu vor fi schimbaţi din funcţii chiar la începutul acestui an şcolar. Cei doi nu au reuşit să obţină un punctaj suficient pentru a-şi putea continua activitatea, drept pentru care vor fi eliberaţi din funcţii.

În monitorizare rămân directorul Grupului Şcolar I. Gh. Duca, dar şi cei din localităţile Nicolae Bălcescu, Independenţa, Plopeni şi Lipniţa. Directoarea acesteia din urmă, Carmen Sulea, este învinovăţită de ISJ că nu s-a ocupat deloc de buna administrare a unităţii pe care o conduce. Drept dovadă sunt sălile nerenovate, doar cârpite şi spoite cu var.

Adevărul v-a prezentat zilele trecute situaţia şcolii din Lipniţa. Clădirea nu are apă, nici grup sanitar, dar are două terenuri de sport cu gazon artificial şi instalaţie de nocturnă. De asemenea, spaţiul nu este împrejmuit cu gard, iar copiii nu sunt păziţi.

Şeful ISJ i-a chemat în faţa Consiliului de Administraţie pe toţi managerii corigenţi pentru a-şi primi calificativele „Satisfăcător“ şi „Nesatisfăcător“, pentru activitatea prestată în anul şcolar 2008 - 2009. Inspectorul şcolar general Petrică Miu a precizat că aceste calificative sunt decisive în ceea ce priveşte menţinerea pe funcţie.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite