Constanta: Sfaturi pentru evitarea cozilor la Direcţia de Finanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Administraţiei Finanţelor Publice a Municipiului Constanţa continuă să recomande contribuabililor care au obligaţia depunerii de declaraţii cu termen final data de 25 ale fiecărei lunii să evite formarea cozilor la ghişeele unităţii fiscale.

Potrivit Marianei Fucea, şef Serviciu Gestionare Registru Contribuabili Dosare Fiscale, Declaraţii Fiscale şi Bilanţuri Persoane Juridice în cadrul AFP Constanţa, în ultimele două zile au fost înregistrate sute de declaraţii fiscale. „Aşa se întâmplă în fiecare lună. Tot timpul când se apropie un termen limită este aglomerat. Deşi am suplimentat numărul ghişeelor, tot nu facem faţă, întrucât oamenii vin în ultima zi. În ultimele două zile se depun aproximativ 80% din declaraţii, ceea ce nu este normal“, a precizat Mariana Fucea.

Conform Codului de Procedură fiscală, declaraţiile fiscale se mai pot depune la poştă prin scrisoare recomandată, urmând să fie direcţionate către organul fiscal.

Declaraţiile se depun şi cu ajutprul internetului

Un alt mijloc de depunere este folosirea sistemelor de transmitere la distanţă, respectiv on-line. Pentru a putea transmite declaraţiile în acest mod,  firmele trebuie să  solicite obţinerea unui certificat digital. Certificatul digital este valabil trei ani, iar revocarea lui se poate face fie de către contribuabil, pe baza unei cereri, fie din oficiu, de către organul fiscal, dacă certificatul nu este folosit o perioadă mai mare de un an.

Potrivit reprezentantului AFP Constanţa, deşi pot apela şi la aceste două modalităţi de depunere a declaraţiilor fiscale, care le fac viaţa mai uşoară, firmele preferă să folosească în continuare vechea metode, stând astfel în înghesuială şi la cozi inutile.

Data depunerii declaraţiei fiscale este considerată data depunerii plicului la poştă. În situaţia în care declaraţia fiscală se depune on-line, data depunerii declaraţiei este data înregistrării acesteia pe pagina de internet a organului fiscal, astfel cum rezultă din mesajul electronic de confirmare transmis ca urmare a primirii declaraţiei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite