Dinte nou în mai puţin de o oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doctorul Taner Chemal face o demonstraţie cum se realizează un dinte în câteva minute
Doctorul Taner Chemal face o demonstraţie cum se realizează un dinte în câteva minute

O nouă tehnologie este aplicată de o clinică stomatologică din Constanţa, unde dintele la minut costă 200 de euro. Stomatologul ia amprenta dintelui printr-o simplă scanare cu o cameră video a cavităţii bucale, după care o unitate de strunjire realizează dintele în şapte-opt minute.

„Apoi stabilim culoarea şi aşteptăm ca unitatea de strunjire să prelucreze fizic cubul din care va ieşi dintele", explică medicul Taner Chemal de la Clinica Implantodent. Când iese produsul din aparat, medicul stomatolog taie puntea de legătură a dintelui, îi dă lustru şi îl cimentează. Medicul
lucrează, practic, doar 25 de minute la dantura pacientului, iar în 58 de minute operaţiunea e gata.

Dintele este compus numai din ceramică, fără metal, şi costă 200 de euro. „Aparatul realizează suprafaţa dinţilor cu o precizie egală cu cea a dinţilor naturali. Practic, munca tehnicianului dentar este făcută de aparat", explică stomatologul. În tratamentele clasice, un dinte poate fi pus şi în zece zile. Tehnica e folosită în Vest din 1985. Aparatul costă 100.000 de euro şi va fi achiziţionat şi de două cabinete stomatologice din Bucureşti.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite