Constanţa: Din „vis“ direct la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Din „vis“ direct la spital
Constanţa: Din „vis“ direct la spital

Trei consumatori de droguri legale au intrat în comă uşoară, au leşinat sau au avut halucinaţii. Trei tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani au fost internaţi zilele trecute după ce consumaseră diferite substanţe psihotrope de la „Magazinul de vise“.

Deşi autorităţile au stabilit în urmă cu aproximativ două luni că în magazinele de vise din Constanţa se vând nu doar droguri „legale“, ci şi canabis, ulei de canabis şi haşiş, până acum nu s-au luat cine ştie ce măsuri. Acesta este şi motivul pentru care trei tineri constănţeni au luat calea spitalului după ce au gustat astfel de produse. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, dr. Florian Stoian, a declarat că unul dintre ei a intrat în comă uşoară, iar celălalt a leşinat.

„Bolnavii şi-au revenit după 12 ore, după care au fost externaţi şi trimişi la Spitalul de Psihiatrie“ a precizat el. Ultimul pacient internat în spital după consumul de substanţe cu efect nociv are 30 de ani şi a declarat că după ce a luat câteva pastile s-a simţit rău şi a avut halucinaţii. După ce şi-a revenit a fost îndrumat La Clinica de Psihiatrie.

Droguri cu perdea

Foarte încântaţi că au găsit alternativa legală pentru drogurile interzise de lege, tinerii au trecut vara aceasta pragul acestor magazine de vise şi au încercat tot felul de substanţe, pe care legea, culmea, nu le interzice.
„Toate plantele pe care le avem sunt perfect legale. Cu uşoare efecte afrodisiace sau de relaxare, pliculeţele sau ţigările încearcă să imite drogurile adevărate. Ele au însă în componenţă plante exotice cum ar fi lotusul albastru sau nufărul. Mai mult, acestea nu sunt deloc nocive şi nu creează dependenţă. În majoritatea cazurilor, efectul lor durează doar câteva zeci de minute“, preciza în urmă cu două luni Cosmin Sişu, vânzător în „Magazinul de vise“.

Magazine închise

Ministerul Sănătăţii vrea să închidă aceste magazine, lansând o dezbatere publică pe această temă. Dezbaterea se va finaliza pe 19 septembrie, după care actul legislativ va fi publicat în Monitorul Oficial.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite