Diete americane pentru delfinii constănţeni GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenoarea Patricia Kamolnick a venit tocmai din San Diego pentru a-i monitoriza pe delfinii constănţeni. Prima impresie: femela Chen Chen are prea multe calorii, Ni Ni este prea jucăuş, iar colega de bazin Pei Pei este zăpăcită.

Conducerea Delfinariului din Constanţa a cerut ajutorul specialistei din Statele Unite, Patricia Kamolnick, pentru a face terapie cu Ni Ni, Chen Chen şi Pei Pei. Antrenoarea a sosit luni în România, iar de marţi a început antrenamentele cu delfinii şi dresorii constănţeni.

Vedeta, puţin grăsuţă

După prima zi de monitorizare, verdictul a fost ferm: femela Chen Chen, vedeta Delfinariului din Constanţa, a pus câteva kilograme pe ea şi intră la cură de slăbire, iar Ni Ni şi Pei Pei vor trece pe disciplină şi antrenament intens. „Suntem la început cu antrenamentele şi nu vrem să-i ameţim. Am început controlul medical, schimbăm alimentaţia şi aportul caloric, iar abia apoi punem accent pe antrenamente şi exerciţii noi", a mărturisit Patricia.

Click pe poze pentru galerie foto!

image
image
image



Adrian Mînăstirenu, directorul Delfinariului din Constanţa, susţine că echipa de dresori din România începe ziua cu sesiuni de control medical, după care urmează teoria, apoi partea practică. „Patricia a recalculat raţiile de hrană. Femelei Chen Chen i-a redus aportul caloric, iar celorlalţi doi le-a mărit cantitatea de proteine. Totul fără să le reducă sau să le mărească cantitatea de peşte", a explicat Mînăstireanu. Cu 70 de kilograme peste greutatea lui Ni Ni şi Pei Pei, Chen Chen va consuma în cantităţi diferite faţă de colegii ei hering, macrou sau calamar.

De la zero cu antrenamentele

Dresorii sunt abia la început cu lecţiile de dresaj şi nu ies din cuvântul antrenoarei din San Diego. „Ne-a spus să fim mai atenţi la delfini şi să-i avem permanent în vedere", a susţinut Michena Fedul, antrenorul lui Chen Chen.

Toţi dresorii o vor lua de la zero cu antrenamentele, astfel că mai au de aşteptat până vor trece la numere noi. „Acum, de exemplu, vom sta pe jumătate în apă, cu picioarele pe puntea de lucru pentru a-i măsura pe delfini. Aşteptăm să ne dezvăluie pe parcurs tehnicile de lucru", a spus dresoanea Dorina Coman.

Pe toată perioada antrenamentelor cu antronoarea, cei care vor să participe la demonstraţii o pot face doar în weekend, sâmbătă şi duminică, la orele 9.30, 13.30 şi 16.00.

Cu observaţiile întocmite de Patricia Kamolnick în decursul a 45 de zile, conducerea Delfinariului va merge în noiembrie la oceanariul „Two Oceans" din Cape Town, pentru a accesa programul mondial de înmulţire a delfinilor în captivitate, prin schimb de material seminal.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite