Constanţa: Diana Oprea - Eleva eco pasionată de street dance

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Diana Oprea - Eleva eco pasionată de street dance
Constanţa: Diana Oprea - Eleva eco pasionată de street dance

Îmbină dansul de stradă cu acţiunile ecologice în care se implică cu atâta dăruire şi se pregăteşte intens să devină farmacist. Are doar 17 ani, însă este implicată în multe acţiuni ecologice, este pasionată de street dance, dar şi de biologie.

Nu concepe să nu fie cea mai bună în ceea ce face, de aceea învaţă cu lăcomie tot. A dat la Liceul Ovidius încă din clasa a V-a, pentru că aici a auzit ea că se învaţă cel mai bine, că profesorii sunt pe măsura aşteptărilor, că cerinţele sunt ceva mai ridicate. Şi a rămas aici, fiind în prezent elevă în clasa a XI-a, secţia matematică-informatică. „Deşi îmi place ceea ce studiez, voi urma facultatea de farmacie, de aceea mă pregătesc intens la biologie şi chimie“, spune Diana Oprea.

Gândeşte eco

În afară de şcoală, micuţa elevă se implică în acţiuni ecologice. Am întâlnit-o la cupa liceelor la reciclat PET-uri, fiind alături de alţi 30 de copii dornici de acţiuni ecologice ca şi ea. „Prima dată când am făcut ceva eco a fost la şcoală, când am adus hârtie de acasă în cadrul unei campanii de reciclat hârtie. Este foarte important să avem grijă de noi, de tot ce ne înconjoară şi de mediul în care ne aflăm“, mărturiseşte Diana.

Aşteaptă cu nerăbdare şi alte acţiuni de reciclare, în care să-şi arate dragostea faţă de mediu, dar şi implicarea în acţiuni de colectare şi reciclare.

Dansul de stradă, pasiunea de suflet

Street dance-ul este un stil luat cu asalt de adolescenţii cărora le place să danseze, iar pentru Diana Oprea a devenit ca un microb. Street dance-ul îi exprimă însă cel mai bine starea de spirit, fiind pasiunea cea mai mare.

„Street dance-ul este un stil de dans mai neconvenţional, mai brutal ar spune unii, care implică un grup, o coregrafie şi mişcări libere. Simt că stilul îmi exprimă starea de spirit, că se completează cu vârsta mea şi că mă întregeşte pe mine ca om“, completează eleva.

Alături de colegii de trupă, face coregrafii complexe, intensive şi originale şi pline de atitudine.

„Muzica pe care dansez este hip-hop, dar ascult şi restul genurilor, mai puţin manele şi rock. În funcţie de starea mea, îmi aleg şi muzica şi fac tot posibilul să mă simt bine“, mai spune eleva.

De doi ani, colegii de trupă au devenit pentru ea o a doua familie, cu care iese, socializează, se simte bine şi încearcă să-şi petreacă cât mai mult timp posibil.

Îi place foarte mult tot ce are legătură cu partea artistică din orice domeniu şi, pentru că nu se simte extrem de talentată, munceşte intens pentru a reuşi orice îşi propune.

Aflaţi mai multe despre preocupările unei eleve cu multe pasiuni din Adevărul de Seară!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite