Constanta: Dezastru ecologic simulat în Marea Neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Dezastru ecologic simulat în Marea Neagră
Constanta: Dezastru ecologic simulat în Marea Neagră

În largul mării s-a desfăşurat un scenariu de intervenţie în caz de poluar. Elicoptere, nave de intervenţie pe mare şi o desfăşurare impresionantă de forţe terestre a avut loc azi-dimineaţă pe Platforma Petromidia din Năvodari.

Acţiunea s-a desfăşurat atât pe mare, cât şi pe uscat, în spaţiul aerian şi în zona portului Midia. Evenimentul a fost găzduit de Grupul Rompetrol şi Midia Marine Terminal. Este vorba despre două exerciţii de importanţă majoră pentru activitatea de căutare şi salvare de vieţi omeneşti pe mare, precum şi pentru răspunsul şi cooperarea în caz de poluare marină cu hidrocarburi.

Oameni la apă!
Nava Utopia, acostată la terminalul maritim pentru descărcarea de combustibil, a fost lovită de vasul comercial Ovidius. Doi membri ai echipajului de pe nava comercială au căzut peste bord, iar altul a fost rănit grav. În mare s-au revărsat 5.000 de tone de combustibil, iar patru membri ai echipajului de pe Utopia au căzut peste bord, alţi doi fiind grav răniţi.

A fost activat Planul Naţional de Contingenţă. Cele peste 14 nave care au acţionat în timp util la locul dezastrului au reuşit să restrângă pata de petrol. Echipele de intervenţie au acţionat şi pe mal, pentru prevenirea
poluării.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite