Constanţa: Deţinuţii de la Poarta Albă s-au rugat astăzi la mănăstirea de la Techirghiol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei 11 deţinuţi, în faţa mănăstirii
Cei 11 deţinuţi, în faţa mănăstirii

Astăzi, 11 deţinuţi de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Porta Albă au vizitat Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului din staţiunea Techirghiol.

Ei au sosit în jurul orei 10.00 la Techirghiol. Puşcăriaşii au dialogat cu părintele Arsenia Papacioc, au aprins lumânări, s-au rugat, au vizitat muzeul monahal, dar şi atelierul de pictură al mănăstirii.

Deţinuţii au fost  comunicativi în discuţia cu părintele Arsenie. Dumitru Botezatu (41 de ani), din Medgidia, are de ispăşit o pedeapsă de şase ani pentru evaziune fiscală. „Ne prinde bine că am venit astăzi aici, la mănăstire. Oricum, experienţa prin care trecem ne apropie şi mai mult de Dumnezeu“, a declarat el.

„Cred că este important să ne rugăm, să fim aproape de Dumnezeu, avem nevoie în astfel de momente“, a declarat şi Nelu Andrieş, în vârstă de 28 de ani, închis pentru tâlhărie.

Săptămâna viitoare, deţinuţii vor deveni actori. Ei vor susţine un spectacol de teatru cu tematică religioasă cu ocazia sărbătorilor de paşte. În ziua Învierii Domnului ei vor fi vizitaţi de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite