Descoperă Ţinutul Casienilor la Peştera Sf. Ioan Casian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mănăstirea Sfântul Ioan Casian lansează campania „Descoperă Ţinutul Casienilor - Straja de la Poarta Veşniciei“ prin mai multe manifestări ce vor fi organizate cu prilejul Zilelor Sfinţilor Martiri Brâncoveni. Manifestările încep la 16 august şi vor ţine până la 18 august.

Programul cuprinde liturghii de noapte la Peştera Sf. Ioan Casian, expoziţie de icoane, concerte şi alte slujbe religioase. Cei care vor să meagră în pelerinaj la peşteră o pot face în schimbul sumei de 10 lei, în ziua de 16 august.

De dimineaţă se va face cinstirea Sfinţilor Martiri Brâncoveni şi va avea loc liturghia arhierească urmată de o hirotonie. Pe parcursul zilei va avea loc vernisajul expoziţiei de icoane „Puterea Maicii Domnului din sufletul meu“ a elevei Cosmina Spânache. Evenimentul va fi urmat de lansarea cărţii „Prin mănăstirile din Dobrogea“, autor prof. Sofia Tudosa Romanov şi concertul „Cântari de la curţile boiereşti“ susţinut de formaţia de muzică românească veche Trei Parale, care va interpreta şi „Balada lui Brâncoveanu“.
 
Rezervările de bilete se pot face la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanţa.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite