Fostul fotbalist Cristian Munteanu, luat în cătuşe de la Constanţa UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie şi jandarmii, coordonaţi de procurorii Parchetului Capitalei, efectuează 44 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Constanţa, Giurgiu şi Suceava.

Sunt vizate 36 de persoane pentru care, în cursul lunii august, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea unor infracţiuni de dare de mită, luare de mită, trafic de influenţă, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual, uz de fals, tăinuire, favorizarea infractorului, divulgarea unor informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis sau cu permisul anulat.

Aceste infracţiuni au fost săvârşite în perioada anilor 2009-2011.

Cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie.

„Pe data de 3 august a fost declanşată o acţiune, sub îndrumarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, la care au participat Direcţia Generală Anticorupţie, cu sprijinul forţelor speciale ale Jandarmeriei Române şi al specialiştilor din cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă şi cu sprijinul tehnic al Serviciului Român de Informaţii, în cursul acesteia fiind puse în executare 50 de mandate de aducere dintre care 36 pentru învinuiţi“, se arată într-un comunicat semnat de procurorul Cristian Radu.

Vizat în noile descinderi este fostul fotbalist Cristi Munteanu. Acesta, împreună cu Andrei Mărgăritescu, a fost reţinut în luna aprilie pentru 24 de ore.

UPDATE

Cu puţin timp în urmă, fostul fotbalist Cristian Munteanu a fost luat de ofiţerii DGA în cătuşe de la Constanţa.

Născut în anul 1974, la Isaccea, judeţul Tulcea, Cristian Munteanu este vărul fostului portar al Farului, George Curcă. Şi-a început cariera la FC Farul, iar apoi a mai jucat la Dinamo, FC Naţional, Oţelul Galaţi, AEK, CS Otopeni. Nu mai joacă de la începutul sezonului 2010 - 2011. În prezent, susţine două emisiuni cu temă sportivă la două canale de televiziune naţionale.Cristian Munteanu este finul de cununie al fostului fotbalist al Farului Petre Buduru, actualmente puternic om de afaceri.

UPDATE

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale faţă de 37 de persoane - dintre care 3 angajaţi RAR, 3 agenţi de poliţie şi 1 jandarm - pentru săvârşirea unui număr de 26 de infracţiuni de înşelăciune, 18 infracţiuni de fals, 8 infracţiuni de corupţie şi abuz în serviciu, 7 infracţiuni de tăinuire şi favorizarea infractorului, 3 infracţiuni de divulgare a unor informaţii care nu sunt destinate publicităţii, o infracţiune de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu permisul de conducere anulat.

Se efectuează cercetări cu privire la introducerea în mod fraudulos pe teritoriul României a 15 autoturisme (marca Audi, Mazda, BMW, Chrysler, Citroen, Opel, Volkswagen, Skoda, Mercedes Benz, Alfa Romeo, Nissan, Mitsubishi şi Dacia) sustrase sau închiriate din străinătate, fără intenţia de a fi restituite, de către o grupare infracţională.

Fals în acte

Autoturismele erau închiriate din străinătate de la societăţi de profil şi introduse în ţară anterior expirării perioadei de închiriere iar pe teritoriul României acestora le erau falsificate documentele de provenienţă, în vederea înmatriculării ulterioare. După falsificarea documentelor de provenienţă, cu complicitatea unor funcţionari din cadrul RAR şi SRPCIV, autoturismele erau înscrise în circulaţie, după care erau valorificate prin intermediari.

S-a mai stabilit că un alt mod de operare a învinuiţilor consta în identificarea de autoturisme înmatriculate legal pe teritoriul României, similare ca model, marcă şi an de fabricaţie celor de provenienţă ilicită, în vederea falsificării ulterioare a documentelor de identificare ale autoturismelor aduse în ţară în mod nelegal. În acest sens, învinuiţii beneficiau de sprijinul unor poliţişti sau alţi funcţionari care le efectuau verificări în evidenţele oficiale şi le comunicau datele privind situaţia juridică a unor autoturisme. Cu datele astfel obţinute, învinuiţii „fabricau” documente pentru autoturismele sustrase, singura posibilitate de descoperire a falsului fiind verificarea seriei de şasiu a autoturismului, verificare care se face doar în cazul înstrăinării autoturismului sau în ipoteza expirării inspecţiei tehnice periodice.

Scopul final al învinuiţilor era ca, în final, autoturismele să fie vândute unor cumpărători de bună credinţă în vederea realizării în acest mod a unor foloase materiale injuste. Prejudiciul cauzat depăşeşte până la acest moment suma de 200.000 de euro.

Fotbalistul Cristian Munteanu este cercetat pentru tăinuire.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite