Deputatul de Constanţa Matei Brătianu, declarat incompatibil de ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Matei Bratianu în timpul unui miting
Matei Bratianu în timpul unui miting

Matei Brătianu este ultima „victimă“ de pe lista Agenţiei Naţionale de Integritate. Deputatul PSD de Constanţa a fost declarat incompatibil cu funcţia sa de parlamentar dar poate contesta decizia în 15 zile.

Evaluarea parlamentarului s-a făcut în octombrie 2010. Inspectorii au arăta că deputatul a deţinut în paralel şi  funcția de Președinte al Federației Sindicatelor din Poștă și Comunicații, încălcând, astfel, una dintre prevederile legii privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Deputatul este în Parlament din data data de 30.11.2008. Conform ANI, Brătianu ar fi incompatibil din cauză că a deținut, în perioada 1991 – 2011, următoarele funcții: Președinte al Federației Sindicatelor din Poștă și Comunicații (24.10.2008 - 22.09.2011); Președinte, Vicepreședinte, Secretar General al Blocului Național Sindical și Prim-Vicepreședinte al Blocului Național Sindical (în perioada 1991 – 2008).

Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislației privind regimul juridic al incompatibilităților, deoarece, conform dispozițiilor art. 82, alin. 1, lit. h) din Legea nr. 161/2003, calitatea de deputat şi senator este, de asemenea, incompatibilă cu funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, secretar şi trezorier al federaţiilor şi confederaţiilor sindicale.

Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

Matei Brătianu poate contesta raportul de evaluare a incompatibilității, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanța de contencios administrativ.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite