Delfinii, mutaţi în noua casă: Vezi aici de câţi oameni a fost nevoie! GALERIE FOTO/VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vedetele au fost cărate cu ajutor unor tărgi speciale
Vedetele au fost cărate cu ajutor unor tărgi speciale

Ni-Ni, Chen-Chen şi Pei-Pei, cele trei vedete ale Delfinariului Constanţa au fost mutaţi în această după-amiază, în bazinul descoperit. Pregătirile au început cu mult timp înainte: delfinilor li s-au făcut analize, au fost cântăriţi şi li s-au pus ochelari de protecţie.

Conducerea Delfinariului a renunţat la macaralele folosite la primul transfer şi a adoptat o altă metodă: ca să evite stresarea mamiferelor a comandat tărgi speciale, croite pe măsura delfinilor. Apa din noul bazin a fost dezinfectată cu substanţe antibactericide şi s-au adăugat 10 tone de sare de mare şi sulfat de cupru.

Vezi aici GALERIE FOTO cu transferul delfinilor (Florin Gheorghe)

Angajaţii Delfinariului au fost ajutaţi de agenţii unei firme de pază, care au cărat tărgile până la bazinul descoperit. Misiunea lor nu a fost uşoară: Chen-Chen cântăreşte 230 de kilograme, Ni-Ni 180 de kilograme iar Pei-Pei 168 de kilograme.

Distanţa între vechea şi noua casă este de aproximativ 30 de metri. „Am tras apă în bazinul descoperit direct din Marea Neagră. Noua lor casă este mult mai atrăgătoare şi spaţioasă“, a spus Adrian Mînăstireanu, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.

Experienţa nu a fost traumatizantă pentru delfini. Odată ce s-au văzut în noua casă, delfinilor li s-au numărat respiraţiile. Vieţuitoarele s-au bucurat de noua casă, făcând giumbuşlucuri şi pufăind pe nări.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară Constanţa de mâine!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite