Constanţa: Delfinii încep antrenamentele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Delfinii încep antrenamentele
Constanţa: Delfinii încep antrenamentele

Trei dintre ei vor fi selectaţi pentru a fi aduşi la Constanţa. O echipă de specialişti ai Delfinariului din Constanţa pleacă în curând în China să înceapă acomodarea cu cei trei delfini ce vor fi aduşi anul viitor. Citiţi şi: Constanţa: EXCLUSIV / Delfinariul va avea trei delfini Constanţa: UPDATE / Delfini de 16 miliarde de lei vechi la Delfinariul din Constanţa

Trei dresori şi un medic veterinar vor sta timp de trei luni în China şi vor lucra cu delfinii din Beijing Aquarium până vor alege cele trei exemplare, două femele şi un mascul, ce vor popula Delfinariul din Constanţa.

Mamiferele vor fi selectate în funcţie de răspunsul la comenzile românilor, ce se fac în „limbajul internaţional“ al dresajului: prin fluiere cu ultrasunete.

Delfinii vor fi aduşi la Constanţa cu un transport aerian special şi vor fi hrăniţi numai cu coctailuri de calamar de provenienţă norvegiană. Delegaţia română s-a deplasat în China pentru prima dată în luna septembrie pentru a negocia aducerea a trei mamifere de la Beijing Aquarium. Specialiştii vor pleca din nou în mai puţin de două săptămâni.

Cadou pentru copii

Primul spectacol al Delfinariului cu noile vedete va fi susţinut de Ziua Copilului, gratuit, pentru copiii cu dizabilităţi. „Nu ne-am gândit încă la numele delfinilor. Chinezii nu i-au botezat, doar îi numerotează, aşa îi deosebesc ei“, a declarat Adrian Mînăstireanu, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, din care face parte Delfinariul. Reprezentaţiile cu delfini au fost întrerupte pe 2 iulie, odată cu moartea singurului delfin, Mark, ajuns la o vârstă înaintată - 31 de ani.

Restul verii, spectacolele delfinariului au fost ţinute numai cu lei de mare şi cu pinguini. Complexul Muzeal a încercat să suplinească lipsa lui Mark, care era preferatul copiilor, dar nicio vietate nu a reuşit să-i ia locul şi să-l facă uitat pe delfinul-vedetă.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite