Constanţa: Sony Medina a adus pinguinii la Delfinariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Sony Medina a adus pinguinii la Delfinariu
Constanţa: Sony Medina a adus pinguinii la Delfinariu

S-a născut în Pescara, printre tigri, lei, pantere şi elefanţi. A salvat Delfinariul din Constanţa, aducând patru pinguini în locul delfinului Mark, care a murit la începutul lunii.


Sony Medina se descrie ca fiind un iubitor incorigibil de animale. „M-am născut printre animalele sălbatice, dresate de ai mei şi prezentate publicului din toată lumea în cadrul zecilor de turnee pe care le-am efectuat cu circul meu“, spune Sony.

„Faptul că eram de-o şchioapă când am văzut şi am pus prima oară mâna pe un tigru sau pe un leu m-a ajutat mai târziu să înţeleg animalele. Ele nu pot vorbi. Nu-ţi pot spune, la un moment dat, «stăpâne, mă simt rău sau vreau mâncare ori apă de băut!»“, mai spune Sony.

Italianul consideră că este necesar să cunoşti bine temperamentul animalelor şi modul de manifestare faţă de diferite lucruri din mediul înconjurător, ca să îţi poţi da seama de ce anume au nevoie animalele în acel moment.

Simpaticul italian de 29 de ani a venit pentru prima oară în România în 2007, iar, din 2008, are un contract cu Delfinariul din Constanţa, în cadrul căruia activează ca manager al Aquariumului. „În vara lui 2008 am adus, pentru prima oară aici rechini şi piranha, peşti foarte iubiţi de public“, destăinuie Sony.

Pasionat de rechini şi piranha

El spune că este proprietarul a nouă rechini, 30 de piranha şi, mai nou, a patru pinguini jucăuşi. „Îi iubesc pe toţi la fel şi petrec în compania lor aproape 12 ore, de la 9 dimineaţa la 9 seara. Cel mai spectaculos moment este atunci când hrănesc piranha. Doamne, ce se mai reped la bucăţile de carne pe care le arunc în bazin. În câteva minute nu râmăne nimic din raţia lor zilnică de mâncare, în jur de 1,5 - 2 kilograme de piept şi ficat de pui“, spune italianul.

Explică în câteva secunde secretul meseriei sale de manager al Aquariumului din Constanţa şi al Circului „Acquatico Bellucci“, aflat în turneu în Bulgaria: „Fiecare animal în parte are nevoie de afecţiune, de atenţie şi foarte multă răbdare. Dacă te pricepi să le dai toate astea, atunci nu ai cum să nu te înţelegi foarte bine cu ele.“

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară!

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite