Deficit de personal în dispensarele TBC din Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza personalului medical afectează şi dispensarele TBC din judeţ. Din cauza lipsei de specialişti, bolnavii sunt nevoiţi să străbată kilometri întregi pentru a-şi face analizele sau pentru a beneficia de medicamente.

De exemplu, în dispensarul TBC de la Băneasa lucrează doar o singură asistentă medicală specializată în Radiologie care se îngrijeşte de sănătatea bolnavilor din localitate. La Hârşova personalul medical lucrează cu jumătate de normă.

Ceva mai bine se prezintă situaţia în dispensarul de la Cernavodă, unde săptămânal un medic specialist pneumolog vine câteva zile pentru a vedea care este starea de sănătate a bolnavilor.

„Cei mai mulţi dintre pacienţi vin la Constanţa. Tot noi suntem cei care facem şi anchetele epidemiologice în cazul în care apar focare noi de TBC“, susţine medicul Mihaela Cocu, coordonatorul programului TBC din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa.

Singura unitate medicală din judeţ care poate asigura un tratament corespunzător bolnavilor de tuberculoză este Spitalul de Pneumoftiziologie de la Palazu Mare.
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite