De săptămâna viitoare puteţi face antrenamente cu delfini GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Delfinii au fost mutaţi în bazinul acoperit
Delfinii au fost mutaţi în bazinul acoperit

În casa de iarnă, unde au fost mutaţi astăzi, Ni Ni, Chen Chen şi Pei Pei se vor antrena cu dresorii specializaţi de antrenoarea din America Patricia Kamolnick, dar şi cu publicul prezent în sală. Preţul bbiletului este de 25 de lei pentru adulţi şi 12 lei pentru copii.

O armată de oameni s-a mobilizat pentru ca transferul să se poată face în siguranţă. Conducerea Delfinariului a adus o macara care să ridice cele trei mamifere pe deasupra bazinului descoperit, până în faţa celui acoperit, însă pentru că delfinii au fost stresaţi au găsit o altă soluţie. Ni Ni, Chen Chen şi Pei Pei au fost căraţi de 12 oameni cu o targă.

„S-a renunţat la macara după ce colegii antrenori s-au sfătuit şi au constatat că este mai puţin stresant pentru delfini, cu targa, la mână. Totul a decurs normal, ne-am mişcat repede, iar acum delfinii sunt în casa lor de iarnă", a spus Adrian Mînăstireanu, directorul Delfinariului din Constanţa.

Click pe poze pentru galerie foto!

Delfinii au fost mutaţi în casa de iarnă Delfinii au fost mutaţi în casa de iarnă Delfinii au fost mutaţi în casa de iarnă

Ni Ni, în pericol

Primul care a fost mutat a fost Ni Ni. După o încercare eşuată de a-l muta cu macaraua, Ni Ni a fost cât pe ce să se rănească la înotătoare. Speriat, agitat şi timid, Ni Ni a acceptat cu greu ajutorul membrilor Delfinariului.

După ce a fost scos din bazinul descoperit, măsurat şi cântărit, delfinul s-a bucurat de apa curată din noua lui casă şi a aşteptat nerăbdător şi traferul celorlalţi colegi de bazin, Pei Pei şi Chen Chen.

Al doilea delfin care a fost mutat a fost Chen Chen, vedeta Delfinariului. S-a zbătut mult până să accepte transferul, dar odată ajuns lângă Ni Ni, bucuria a fost uriaşă. În timp ce femela Chen Chen se agita, Pei Pei înota pe spate relaxat şi fără nicio grijă. „El a mai fost scos, a mai făcut analize, radiografii la dinţi şi s-a obişnuit", susţine Mînăstireanu.

Intervenţia a durat aproximativ două ore, fără niciun impediment. „Urmează o perioadă de refacere pentru colegii noştri delfini timp în care spectacolele cu delfini vor fi sistate. Vor face antrenamente de obedienţă şi vor fi hrăniţi intensiv", a explicat directorul Delfinariului.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite