Constanţa: De mâine, pensionarii pot depune cereri pentru biletele de tratament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din acest an s-au modificat şi criteriile de prioritate în acordarea tichetelor. Repartizarea lor nu se mai face în ordinea depunerii cererilor, ci în baza unui punctaj stabilit în funcţie de trei criterii.

Astfel, este luată în calcul categoria de pensie a beneficiarului, cuantumul pensiei şi dacă solicitantul a beneficiat în ultimii doi ani de bilet de tratament în sezon sau în extrasezon.

Cererile pot fi depuse la sediul Casei Judeţene de Pensii Constanţa, la Casa Locală de Pensii din Medgidia sau la punctele de lucru din Cernavodă, Hârşova sau Mangalia. De asemenea, cererile pot fi trimise şi prin poştă sau e-mail, la căsuţele raluca.craciun@cnpas.org, situaţie în care documentele trebuie să fie scanate.

Documentele necesare sunt: cerere tip, care poate fi obţinută de la unităţile xerox din incinta instituţiei sau de la sediile primăriilor din judeţ, ori poate fi descărcată de pe pagina de internet a Casei Naţionale de Pensii. Mai este nevoie de o copie de pe actul de identitate al solicitantului şi o trimitere medicală cu menţionarea a trei staţiuni.

Cererile trebuie depuse cu 40 de zile înainte de data la care ar trebui să înceapă sejurul.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite