De ce simboluri trebuie să ţii cont când îţi cumperi anvelope de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Schimbarea anvelopelor costă între 12 şi 35 de lei pentru fiecare roată
Schimbarea anvelopelor costă între 12 şi 35 de lei pentru fiecare roată

După ce au fost introduse noi reglementări privind obligativitatea dotării cu anvelope de iarnă a maşinilor care circulă pe drumuri publice, Serviciul Poliţiei Rutere Constanţa atrage atenţia asupra simbolurilor care trebuie să apară pe cauciucuri, dar şi asupra sancţiunilor pe care le vor aplica.

Anvelopele de iarnă omologate trebuie să fie inscripţionate cu unul dintre simbolurile „M+S", „M.S.", „MS" sau „M&S". În cazul în care aveţi anvelope marcate numai cu all seasons şi circulaţi pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, riscaţi să fiţi amendaţi dacă sunteţi opriţi de poliţişti.


„Conform Directivei mentionate, precum şi a Regulamentelor nr. 30 şi nr. 54 CEE-ONU, pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, acestea trebuie să fie inscriptionate cu unul dintre simbolurile «M+S», «M.S.», «MS» sau «M&S», fără a include în această categorie anvelopele marcate numai «all seasons»", se arată în comunicatul emis de Serviciul Poliţiei Rutiere Constanţa.

Poliţiştii de la Rutieră vă pot sancţiona de la 9 la 20 de puncte de amendă, adică între 603 şi 1.340 de lei. În plus, vi se reţine şi certificatul de înmatriculare.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite