Citiţi în noul săptămânal „ADS Constanţa“: De câţi bani e nevoie pentru a resuscita Cinema Republica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vezi în Săptămânalul „ADS Constanţa“ , care a apărut astăzi la chioşcuri, cum funcţionează Direcţia de FIlm a judeţului în care nu mai există cinematografe.  

Dacă în anii trecuţi cinefilii puteam urmări filme la Republica, Progresul, Studio (fostul Popular) și grădina de vară Tomis, acum constănţenii au o singură opţiune: Cityplex din Tomis Mall, o investiție privată.

Galerie foto cu cinematografele de ieri şi de azi

image
image
image

Click pe poze pentru galerie foto

Judeţul deţine, însă, o Direcţie de Film, care a luat fiinţă în 2009 şi se află în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa. Are şase angajaţi: un manager, un contabil şef, doi angajaţi la compartimentul financiar-contabil, unul la compartimentul tehnic-administrativ, unul la compartimentul de Prevenire şi Stingere a Incendiilor.

Vezi aici ce plan are Consiliul Judeţean pentru cinema Republica!

Direcţia are în administrare, în momentul de faţă, cinci cinematografe: Grădina de vară Perla din Eforie Nord, cinematograful Republica din Constanţa (abandonat de ani buni) şi cinematografele din Saturn, Venus şi Eforie Sud. Pentru acest an, sala din Saturn va începe proiecţiile de filme, dar celelalte sunt în conservare.



Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite