De astăzi Autostrada Soarelui este mai lungă cu 21 de kilometri! Premierul Boc şi ministrul Boagiu au testat noul tronson VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi este inaugurat tronsonul de autostradă Murfatlar - Constanţa, porţiunea cuprinsă între DJ 381 (ce duce spre Ciocârlia) şi intersecţia cu şoseaua de ocolire a municipiului Constanţa, în apropiere de Valu lui Traian.

UPDATE, ora 14.20. Primele autoturisme au intrat pe noul tronson de autostradă, dinspre DN 39 spre DJ 381. În continuare se efectuează lucrări pe o porţiune de 7 kilometri, pe cealaltă bandă a autostrăzii, ce va fi deschisă traficului în luna septembrie.

UPDATE, ora 13.55 Cei 21 de kilometri de autostradă sunt parcurşi în aproximativ 10 minute! S-a circulat cu viteza de 100 de kilometri la oră.

UPDATE, ora 13.45
Premierul Emil Boc şi ministrul Anca Boagiu au pornit pe autostradă şi au mers până la podul rutier ce trece peste canalul Dunăre-Marea Neagră, la Murfatlar, la kilometrii 193+645. Deocamdată nu au făcut nicio declaraţie.


VIDEO: Noul tronson de autostradă

UPDATE, ora 13.15. Premierul Emil Boc şi ministrul Anca Boagiu nu au ajuns încă pentru a inaugura noul tronson. Prefectul Constanţei, Claudiu Palaz, se află la faţa locului. „Se va circula pe câte o bandă pe sens, pe partea dreaptă a autostrăzii. Infrastructura realizată este un beneficiu pentru locaţia către care duce acel drum, în acest caz pentru partea economică a judeţului Constanţa. Pentru municipiu, cei 21 de kilometri inauguraţi azi înseamnă descong stionarea traficului din oraş. Cei care merg spre sudul litoralului sau spre port vor folosi cu siguranţă acest drum“, a declarat prefectul.


VEZI AICI CE SPUNE PRIMARUL RADU MAZĂRE DESPRE INAUGURAREA NOULUI TRONSON DE AUTOSTRADĂ

image

Premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, vor tăia panglica de inaugurare la ora 13.00. Oficialii vor intra apoi pe firul de autostradă şi vor parcurge întreg tronsonul, până la Agigea. Primele maşini vor intra pe noul tronson la ora 14.15. 

Aşadar, cei care ies de pe Autostrada Soarelui la Cernavodă îşi continuă drumul pe traseul vechi până în Murfatlar. În centrul localităţii virează la dreapta spre Ciocârlia, pe DJ 381, iar după doi kilometri intră în nodul rutier care îi duce din nou spre autostradă.


image

Traseul va trece peste Canalul Dunăre-Marea Neagră pe un pod (o construcţie complexă), pe lângă Valu lui Traian şi pe sub un pod realizat la intrare în Cumpăna, pentru ca, într-un final, să iasă în DN39 Constanţa - Mangalia, în spatele magazinului Dedeman.

Lungimea totală a traseului pe care se va circula de mâine este de 21 de kilometri şi a fost realizat într-un an şi nouă luni. Viteza de deplasare va fi mai mică decât pe A2 Bucureşti - Cernavodă pentru că se va circula numai pe o singură bandă pe sens. Lucrările au început acum un an şi 9 luni.

Autostrada Cernavodă-Constanţa Click pe imagine pentru a mări

image

Autostrada Soarelui, Bucureşti - Constanţa:

image

Tronsonul Murfatlar - Constanţa:



Vezi pe forbes.ro ce om de afaceri din Top 500 Miliardari construiește locuințe sociale în Gabon şi o autostradă în Irak

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite