De astăzi, Spitalul Judeţean Constanţa are heliport de 50.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Infanteriştii marini americani au muncit timp de două luni pentru a amenaja, în Constanţa, un heliport pe care să poată ateriza orice tip de elicoptere. Noul heliport este inaugurat astăzi.

Proiectul a fost iniţiat în luna iunie a acestui an, ca o formă de ajutor oferit Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa. La construcţie au muncit zece infanterişti marini din Departamentul de Ingineri Combatanti al BLACK SEA ROTATIONAL FORCE 11 aparţinând Corpului infanteriştilor Marini ai SUA, de la Baza NATO Mihail Kogălniceanu.

Militarii au demolat vechea platformă din temelii şi au construit una nouă, care să permită aterizarea unui elicopter de talie mare, pentru transportul aerian de pacienţi către spital.

Investiţie de 50.000 de euro

„Vechiul heliport era de fapt o amenajare. Din cauza terasamentului elicopterele mai mari decât cele SMURD nu puteau ateriza, iar în ultimul timp construcţia era atât de şubredă, încât nici acestea nu mai erau în siguranţă", a declarat managerul spitalului, Dan Căpăţână. El a explicat că pista nu a fost modernizată de 25 de ani, adică încă de când a fost construită.

În proiect au fost investiţi 50.000 de euro. Rezultatul este că heliportul poate fi folosit atât de elicoptere militare cât şi de cele particulare, în caz de nevoie. Fiecare dintre infanterişti a muncit, în medie, 1.400 de ore.

Nu este singurul ajutor pe care americanii l-au dat Constanţei. Ei au consolidat mai multe grădiniţe şi au văruit Secţia de Dermato - Venerice.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite