Constanta: Dascălii navetişti au de primit bani din 2008

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Dascălii navetişti au de primit bani din 2008
Constanta: Dascălii navetişti au de primit bani din 2008

Primăriile nu au achitat transportul, invocând bugetul de criză. Cadrele didactice care predau în judeţ au un motiv în plus să iasă în stradă. Banii pentru decontul transportului lunar  (jumătate din salariu) întârzie să apară.

Un caz concret este cel al profesoarei de istorie din Cuza Vodă, Gabriela Tănase. „Fac naveta de la Constanţa şi ni s-a spus că nu vom primi decont. Salariul este în jur de 900 de lei (nu am ore de dirigenţie, nu ore în plus, dar am o vechime de 5 ani), iar naveta mă costă exact 440 de lei la 22 de zile lucrătoare“, reclamă profesoara.

Tot ea aduce la cunoştinţa liderilor Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ faptul că situaţia a devenit un obicei: „Anul trecut a fost aceeaşi poveste: am predat la Dobromir, cam aceeaşi sumă o dădeam lunar pe navetă şi nu am primit decont din luna ianuarie“.

„Ei nu ştiu că este criză?!“

Primarul comunei Cuza Vodă, Eugen Dumitru, s-a arătat revoltat de afirmaţia cadrului didactic. „Este o dezinformare, ca să nu spun minciună sfruntată. Din anul 2008 mai avem de plată doar ultimele două luni. Sumele au fost deblocate, iar plăţile urmează să fie făcute“, a declarat primarul.

 Cât pentru plata deconturilor pentru anul 2009, Eugen Dumitru spune că: „Nu avem bani nici pentru salariile noastre, ale însoţitorilor persoanelor cu handicap şi pentru ajutorul minim garantat, darămite pentru decontul transportului profesorilor“.

Edilul precizează că banii ar trebui să vină de la Guvern, dar cu schimbările care se produc, mai este de aşteptat.

 „Ce, ei nu ştiu că este criză? În momentul în care ne vor veni banii, vom plăti cu dragă inimă şi transportul profesorilor“, a conchis primarul din Cuza Vodă.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite