Daniela Ivanof confecţionează brăţările prieteniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atunci când nu se pregăteşte să devină designer web, Daniela creează adevărate simboluri ale prieteniei. Confecţionarea brăţărilor a pornit de la o joacă dar s-a transformat într-o afacere.

Tânăra foloseşte o variantă de macrame inedită pentru a obţine brăţările. „Ceea ce fac eu cred că se numeşte plagiat. Nu sunt eu cea care a inventat brăţările făcute din aţă colorată. Aceste modele au fost făcute pentru prima dată de băştinaşii din America Centrală şi Americia de Sud, în urmă cu sute sau chiar mii de ani“, spune Daniela.

Brăţări legendare

Colega ei de bancă din timpul şcolii generale a fost cea care i-a dezvăluit secretul. A învăţat repede cum să împletească brăţările, însă foarte mult timp după aceea n-a mai pus mâna pe bobinele de aţă. „În urmă cu aproape doi ani mi-am amintit brusc de ele şi am început să caut pe Internet informaţii despre originile acestor accesorii. Aşa am aflat că poartă numele de <<brăţări ale prieteniei>> şi că există şi o legendă legată de ele“, povesteşte tânăra.
Povestea spune că cel care primeşte o astfel de brăţară, trebuie s-o poarte până se uzează şi cade singură, în semn de preţuire si respect pentru cel care a depus efort şi multă dragoste în confecţionarea ei.

O altă versiune a legendei spune că cel care primeşte o brăţară a prieteniei, trebuie să-şi pună o dorinţă. Dezideratul devine realitate doar în momentul în care firele care alcătuiesc brăţara se destramă şi cad. Dacă accesoriul este dat jos prematur, dorinţa nu se mai îndeplineşte. În plus, acesta este un semn că prietenia dintre cele două persoane nu mai există.

Tânăra povesteşte că la început a făcut brăţările pentru ea şi pentru toţi cei pe care îi cunoaşte. „Mă simt foarte bine când le văd zâmbetele. De ceva timp, împinsă de la spate de către prieteni apropiaţi am început să vând brăţările pe Internet. Nu ştiu dacă voi avea succes pentru că ţine de fiecare dacă va vrea să cumpere sau nu“, spune creatoarea de brăţări.

Hobby şi afacere

Brăţările pot fi cumpărate de pe site-ul tinerei, iar preţurile variază între 3 şi 15 lei, în funcţie de complexitatea modelului şi dimensiunile pe care le are acesta. Pe Internet circulă foarte multe modele, aşa numitele pattern-uri, de la foarte simple, până la cele mai complexe.

Printre cele mai căutate modele sunt cele formate din linii simple (cunoscute sub numele de Candy Stripe), modelele abstracte, omuleţii şi urmele de animale. „Au fost persoane care au vrut ca pe brăţări să apară numele lor sau ale prietenilor. Alţii au cerut avioane, tot felul de animale, diverse simboluri şi chiar legume. Teoretic, cam orice semn, orice model, orice obiect, relativ simplu şi care sa nu aibă foarte multe detalii, se poate reproduce pe o brăţară dacă ai puţină imaginaţie“, spune Daniela.

Pentru Daniela, plăcerea de a-şi vedea prietenii cum poartă brăţările făcute de ea este cel mai important lucru. „O bobinuţă de aţă colorată mă costă aproximativ un leu şi pot face din ea chiar şi 10 brăţări. Modelele pentru brăţări cu câte cinci sau şase culori sau chiar mai multe le pot descărca gratuit de pe Internet. Nu costă deloc mult să confecţionezi aceste accesorii, dar ceea ce este cu adevărat valoros este privirea unui prieten atunci când primeşte cadou o brăţară a prieteniei. Mi se pare că asta este cu adevărat de nepreţuit“, spune Daniela.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite