Daniel Carpo vrea să se transfere în Anglia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Carpo, internaţionalul Farului, a făcut cunoştinţă cu rugby-ul acum 12 ani, când un colos de 120 de kilograme l-a introdus în lumea dură, dar şi frumoasă a acestui sport. Căpitanul echipei constănţene se pregăteşte în această perioadă cu echipa naţională la Neptun.

Daniel Carpo (26 ani, 1,90 m - 106 kg) are încă vie în minte imaginea primului său contact cu rugby-ul. Băiatul din Mahmudia (judeţul Tulcea), de 14 ani, tocmai intrase la Liceul cu Program Sportiv din Constanţa, se apucase de acest sport şi a primit „botezul“.

„S-a întâmplat la stadionul din Badea Cârţan. Un băiat de 18 ani, junior 1, jucător de linia întâi, de vreo 120 de kilograme (eu aveam 75 kg), mi-a aplicat un placaj de mi-au mers fulgii. Eram în haine de stradă. Am văzut stele verzi, dar nu m-am speriat şi am rămas în continuare la rugby“, îşi aminteşte Daniel, ajuns între timp unul dintre cei mai buni rugbyşti din România, căpitan al Farului şi component al echipei naţionale, cu care se pregăteşte în aceste zile la Neptun. Săptămâna trecută, antrenamentele tricolorilor s-au desfăşurat la Constanţa.

Dacă nu ar fi jucat rugby, Carpo crede că ar fi urmat o carieră în kaiac, călcându-i pe urme tatălui său, Traian Carpo, care a fost coleg de generaţie cu Ivan Patzaichin şi Vasile Dâba. Pe lângă rugby, lui Daniel îi plac handbalul, baschetul şi tenisul de câmp, pe care îl şi practică, din când în când.

Cea mai exotică vacanţă

Ocupat cu meciurile, cantonamentele şi antrenamentele de la Farul şi de la Naţională, Carpo are puţin timp liber la dispoziţie. Fiind un tip mai comod, îi place să se odihnească şi să se relaxeze, de regulă în faţa calculatorului, dar nu spune nu nici călătoriilor. A fost la Paris, la Londra, iar cea mai exotică vacanţă şi-a petrecut-o în Georgia.

„Colegul meu de echipă, Laşa Tavarkiladze, m-a invitat la el acasă, în 2009, de Revelion şi Anul Nou. Nu am prins zăpadă, dar m-au impresionat georgienii, un popor foarte ospitalier, cald şi, nu în ultimul rând, gurmand. M-am îngrăşat cinci kilograme cât mai stat în Georgia“, zâmbeşte Daniel.

Află mai multe în săptămânalul ADS!
Ziarul poate fi găsit la toate chioşcurile de presă din judeţ, la preţul 1,4 lei.


Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite