Daily Mail scrie despre povestea fetiţei ţinute în lanţuri din Valu lui Traian! GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Articolul publicat de Daily Mail
Articolul publicat de Daily Mail

După cazul traficanţilor de cerşetori din Ţăndărei, trimişi să facă bani pe străzile din Marea Britanie, un nou subiect a atras atenţia jurnaliştilor britanici de la „Daily Mail“. Cotidianul „Daily Mail“ a publicat în data de 14 octombrie în ediţia on – line un articol despre două femei de etnie romă din Valu lui Traian care au sechestrat o copilă de de 12 ani

Jurnaliştii publică un articol în ediţia online a ziarului care le vizează pe două femei din Valu lui Traian, condamnate la închisoare pentru că au legat cu lanţuri de pat o fetiţă de 12 ani, care refuza să se mărite cu un băieţel de 10 ani.

Cazul la care fac referire britanicii a ieşit la iveală în vara acestui an, în luna iulie când Constanţa Selim (12 ani) a fost văzută de un trecător umblând pe străzile din Valu lui Traian, cu un rest de lanţ atârnat de picior.



Jurnaliştii menţionează însă greşit numele femeilor care au pus la cale căsătoria, iar acum au fost condamnate la închisoare pentru fapta lor:  soacra este numită Sylvi Adana în loc de Rubie Cerchez, iar mama care şi-a vândut fiica este botezată Anca Srancu în loc de Atige Selim, în timp ce fetiţei îi este atribuită identitatea de „Adina“.

Nuntă ţigănească

„O mamă care şi-a vândut fiica de 12 ani pentru o nuntă ţigănească ilegală a fost condamnată la 6 ani de închisoare. Femeia şi-a legat fiica cu lanţul câinelui şi a vândut-o unei familii de ţigani drept mireasă, pentru fiul lor. Fata a fost bătută cu brutalitate pentru ca, de frică, să fie de acord cu nunta aranjată“, titrează cotidianul britanic.
Jurnaliştii britanici prezintă o variantă puţin modificată a cazului. Ei susţin că minora nu a scăpat singură din lanţuri, ci a fost eliberată de viitorul său soţ căruia i s-a făcut milă de ea.

Reacţii de la cititorii britanici

„Cazurile sunt foarte frecvente în cadrul comunităţilor de ţigani din România. Probabil cei implicaţi erau foarte săraci şi nu au avut cu ce mitui poliţiştii şi autorităţile“, este reacţia unui cititor al Daily Mail care semnează, ironic, sub pseudonimul de Gypysescu din Caravan Town.

„De ce prezentaţi pe prima pagină a site-ului «Daily Mail» două cazuri de abuzuri asupra copiilor? Probabil pentru că vor veni în UK după ce vor fi eliberaţi?“, se înreabă Derek din Spania, făcând referire, probabil, la cazul copiilor cerşetori din Ţăndărei prezentat anul trecut.

„Slavă Domnului că băiatul a avut mai multă milă decât toţi adulţii implicaţi“, spune Lin din London, iar Frances din SUA scrie: „Pare să fie un băiat foarte sensibil.

image

Citeşte ce s-a întâmplat cu fetiţa ţinută în lanţuri, astăzi, în

Ştampilă Constanţa
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite