Constanţa: Angajatul de la Aeroportul Kogălniceanu a fost turnat la DGA de unul dintre subalterni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Angajatul de la Aeroportul Kogălniceanu a fost turnat la DGA de unul dintre subalterni
Constanţa: Angajatul de la Aeroportul Kogălniceanu a fost turnat la DGA de unul dintre subalterni

Anchetă cu iz de telenovelă în cazul mitei de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Administratorul firmei care a făcut plângere la Direcţia Generală Anticorupţie este chiar subalternul şefului Compartimentului Energetic al Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu, Adrian Ionescu (57 de ani), bărbatul acuzat că a cerut mită.

Adrian Ionescu a fost angajat la Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu în urma unui concurs la care bărbatul a excelat doar prin noroc. Având în vedere că la primul concurs a fost doar un singur candidat, respectiv Ionescu, conducerea aeroportului a amânat susţinerea exemenului. La cea de-a doua strigare au fost doi candidaţi. Concursul a fost câştigat însă tot de Adrian Ionescu.

După şase luni în care a fost un angajat exemplu, Ionescu a început să nu mai vină la şedinţe şi omitea să îşi informeze şeful superior asupra problemelor apărute.

Totul a culminat cu trei sancţiuni. Prima sancţiune se pare că a primit-o în momentul în care a luat o maşină a unităţii şi a plecat, însoţit de şeful de tură, în control pe aeroport. Autoturismul a fost găsit după câteva ore, căzut    într-un şanţ, de o patrulă a armatei. A doua sancţiune se pare că a primit-o pentru nesubordonare faţă de şeful direct. Ultima bilă neagră a venit după ce a plecat cu maşina aeroportului acasă şi s-a întors cu ea a doua zi. Cele trei sancţiuni primite în mai puţin de un an de la angajare sunt confirmate şi de directorul aeroportului, Cristian Păvălaşc, care a mai menţionat că Adrian Ionescu nici nu avea puterea să semneze avize pentru vreun contract.
 
Relaţie şef - subaltern

Virgil Enuşcă, administratorul firmei Electro-David, cel care a reclamat anchetatorilor abuzul, şi Adrian Ionescu sunt vechi cunoştinţe. Ba mai mult, între cei doi este o relaţie directă. Ionescu este şeful direct al lui Enuşcă, şi el angajat al aeroportului.

Prins în flagrant delict

Pe data de 5 august ofiţerii DGA - Serviciul Teritorial Anticorupţie Constanţa l-au prins în flagrant pe Adrian Ionescu şi soţia acestuia în timp ce primeau suma de 2.000 USD, drept onorariu, de la Virgil Enuşcă. Suma reprezenta 20% din valoarea lucrării efectuate de societatea acestuia în temeiul unui contract încheiat cu BP Petroleum pentru relizarea reţelei electrice la depozitul de carburant.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite