Cupoanele de transport pentru pensionari, înlocuite cu carduri personalizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vechile cupoane de reduceri la transportul cu trenul, autobuzul sau microbuzul pe rutele interne pe care pensionarii, veteranii şi văduvele de război le primeau la începutul fiecărui an vor fi înlocuite cu carduri personalizate.

Măsura a fost luată pentru eliminarea fraudelor în ceea ce priveşte acordarea facilităţilor de transport.

Cardurile vor fi emise de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii şi distribuite apoi beneficiarilor, însă reprezentanţii instituţiei nu fac precizarea şi când se va întâmpla acest lucru. La urcarea în autovehiculele destinate transportului de persoane, cardurile respective vor fi înregistrate de către un aparat special montat la bordul autovehiculului.

Prin introducerea acestui sistem, se urmăreşte eliminarea fraudelor practicate de anumite companii care decontează călătorii fictive neefectuate.

Cardul este citit online, informaţiile sunt stocate tot online de către Autoritatea Rutieră Română, ceea ce, coroborat cu stocarea datelor pe care le emite tahograful montat pe fiecare maşină, va oferi posibilitatea de a se verifica şi dacă cetăţeanul respectiv efectuează într-adevăr călătoria şi dacă vehiculul a ieşit din garaj.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite