Cumpărături la vecinii bulgari. Vezi aici cât costă produsele peste graniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magazin din Silistra
Magazin din Silistra

Constănţenii care preferă produsele bulgăreşti îşi fac cumpărăturile la Silistra Dobrici sau Varna. Mulţi preferă să petreacă de Sărbători în restaurantele vecinilor de la sud de Dunăre.

Silistra e un oraş trist. Imediat ce ieşi din Ostrov, comună situată în sudul Dobrogei, intri în ţara vecină, de care ne desparte doar un gard de sârmă ghimpată. 

Silistra anului 2011 aminteşte de România anilor 90. Încă păstrează aerul comunismului, cu blocuri hidoase, magazine vechi şi oameni trişti. În weekend, casele de schimb valutar sunt închise, dar în apropierea pieţei găseşti bişniţari care vând leva. O leva costă 2,2 lei.

La Silistra găseşti câteva supermarketuri, frecventate şi de români, mai ales de cei din localităţile de la graniţă. Localnicii din Ostrov, localitatea situată la graniţa cu Bulgaria, spun că merg des la vecini ca să-şi facă cumpărăturile. „Ei sunt foarte buni zarzavagii şi tocmai de aceea preferăm să luăm de la ei conserve şi legume“, declară Afrodita Radu. Ea spune că petrecerea de Revelion o fac de obicei tot la Silistra, în restaurantele bulgăreşti. Mihaela Ionică, tot din Ostrov, spune că merge frecvent cu familia la restaurantele bulgăreşti. „Mâncarea e puţin mai ieftină, dar pot să spun că tot mai bune sunt preparatele româneşti“, spune femeia. Pieţarii rup câteva cuvinte din graiul de la nord de Dunăre. Cât să se înţeleagă cu clienţii.

Iată care sunt preţurile în magazinele bulgarilor, în prag de sărbători:

-    Carne de porc: 6,83 leva (15 lei)
-    Cârnaţi: 8,39 leva (18 lei)
-    Piept de pui dezosat: 9,59 leva (21 lei)
-    Pulpe de pui: 3,23 leva (7,1 lei)
-    Pui întreg: 3,78 leva (8,31 lei)
-    Ulei: 2,68 leva (5,9 lei)
-    Făină 3,59 leva/5 kg (7,9 lei)
-    Zahăr 4,62 leva/2kg (10 lei)
-    Ouă: 0,18 leva (0,4 lei)
-    Portocale: 1,3 leva (2,9 lei)
-    Lămâi: 0,9 leva (1,98 lei)
-    Mere: 0,9 leva (1,98 lei)
-    Vin spumant 2,15 leva (4,73 lei)

Pe de altă parte, sunt şi bulgari care vin la cumpărături la Constanţa, unde oferta din hipermarketuri este bogată.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite