Cum te debranșezi de la RADET

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această vară, RADET Constanța a primit 50 de cereri de debranșare. Doar șase dintre ele au fost soluționate, întrucât acestea îndeplineau toate criteriile cerute de legile în vigoare.

Mai întâi de toate, constănțenii care vor să se debranşeze de la sistemul centralizat de încălzire trebuie să meargă la registratura regiei din bulevardul Tomis nr. 107 sau la cea din str. Badea Cârţan nr. 14, unde vor cumpăra o cerere tipizată necesară obţinerii avizului de debranşare. Prețul unui astfel de formular este de 10,4 lei. 

Liliana Enache, purtătorul de cuvânt al RADET, atrage atenția asupra faptului că toate datele solicitate în anexele formularului trebuie completate. În caz contrar, cererea de debranșare nu va fi luată în considerare. Dacă solicitantul are datorii la RADET, cererea de debranșare este respinsă fără verificarea restului de documente depuse.

În prealabil, solicitantul trebuie să primească aprobarea deconectării din partea Asociației de Proprietari și a vecinilor cu care are pereți comuni. În baza acestora,  se va parcurge procedura din metodologie, RADET va verifica dacă sunt îndeplinite condițiile prevăzute de legea în vigoare, iar apoi va emite avizul favorabil. După obținerea acestuia, solicitantul va achita taxa de debranșare, de aproximativ 500 de lei, va plăti datoriile față de RADET și va primi un proces verbal prin care se constată debranșarea legală.

Citiţi mai multe în !

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite