Cum a propovăduit Sfântul Andrei creştinismul în Dobrogea şi cum a fost crucificat - spectacol la Teatrul „Oleg Danovski“ din Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peştera în care a trăit Sfântul Andrei
Peştera în care a trăit Sfântul Andrei

Arhiepiscopia Tomisului organizează şi în acest an o serie de manifestări culturale în preajma prăznuirii Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României. Este vorba despre un concert de colinde la Casa de Cultură şi un spectacol la Teatrul de Operă şi Balet „Oleg Danovski“.

Luni, 28 noiembrie 2011, la ora 17.30, la Casa de cultură este programat tradiţionalul concert de colinde susţinut de formaţiile corale „Armonia”, „Teodoxa”, „Cuvânt Bun”, Grupul bizantin ,,Sf. Vasile cel Mare”,  Corul „Gherontie Nicolau” al Facultăţii de Teologie Ortodoxă, secţia Artă Sacră din cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa, Corul Seminarului Teologic Liceal „Sf. Dionisie Exiguul” din Constanţa, Cercul Teatral Artistic din cadrul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Dionisie Exiguul” din Constanţa,  Grupul vocal „Giocoso” al Centrului cultural județean „Teodor Burada”, Corala „Cantilena” a Colegiului Național de Arte „Regina Maria” din Constanța. Intrarea va fi liberă.

Joi, 1 decembrie, de la ora 19.00, la Teatrul Național de Opera și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, va avea loc premiera națională a spectacolului de operă „De la Betsaida la Patras prin anticul Tomis”. Opera rememorează secvențe din viața Sfântului Apostol Andrei, precum: alegerea sa ca ucenic al Mântuitorului nostru Iisus Hristos, trimiterea Apostolilor la propovăduire și martirajul sfântului.
Spectacolul este compus din șase tablouri, pentru soliști, cor și orchestră și beneficiază de mișcare scenică și proiecții video sugestive. Muzica îi aparține compozitorului Mugurel Scutăreanu, scenografia - Conf. univ. dr. Cristina Tamaș, regia este semnată de Doris Ciortan, dirijor fiind Pr. Lect. Univ. Drd. Valeriu Roman. Intrarea va fi liberă.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite