Constanţa: Cum intraţi în posesia ajutoarelor pentru încălzire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Cum intraţi în posesia ajutoarelor pentru încălzire
Constanţa: Cum intraţi în posesia ajutoarelor pentru încălzire

Nivelul ajutoarelor de încălzire se acordă, la fel ca și anul trecut, persoanelor care au un venit de cel mult 615 lei pe membru de familie.

Ajutoarele se acordă, pentru perioada 1 noiembrie - 31 martie, pentru toate sistemele de încălzire - gaze naturale, energie termică, lemne, cărbune, combustibil petrolier diferenţiat.

În cele cinci luni de iarnă, un beneficiar al cărui venit mediu este de 155 de lei ar urma să primească, lunar, 262 de lei ajutor de la stat. Cei care au între 540,1 lei și 615 lei primesc 19 lei ajutor lunar. Actele se pot depune la sediile primăriilor de domiciliu de acum şi până în luna martie.

Dosarul pe care trebuie să-l depună o persoană nevoiaşă trebuie să cuprindă cerere și declarație pe propria răspundere şi, dacă autoritățile locale cer, acte doveditoare.

Plata lunară

Cererile se pot depune de la începutul lunii octombrie și, ca noutate pentru noul sezon rece care bate la ușă, pentru sezonul noiembrie-martie, plata ajutoarelor pentru lemne, cărbune, combustibil petrolier se va realiza lunar și nu în sumă totală la începutul sezonului rece, cum era până acum.

Locatarii care folosesc energie termică în sistem centralizat vor primi formularul de la încasatorii din zonă. Cei care se încălzesc cu gaze naturale sau cu lemn trebuie să solicite formularul de la Asociaţia de Locatari/Proprietari ori de la sediul primăriei, Serviciul Asistenţă şi Protecţie Socială.

Plata ajutorului suplimentar pentru încălzirea locuinţei se asigură lunar, prin primării, asociaţii de proprietari sau locatari şi prin furnizori.

 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite