Crucea Roşie Constanţa a botezat astăzi un bebeluş FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micuţul a fost creştinat astăzi, la Biserica Sfânta Treime, de lângă Casa de Cultură, de Carmen Lungu, preşedintele Crucii Roşii Constanţa. Este primul fin al organizaţiei umanitare de la malul mării.

Dumitrel Cristian este al treilea copil al familiei Ciobanu, din Constanţa. Băieţelul împlineşte în curând zece luni. Familia nu l-a creştinat până acum. „Nu am găsit pe nimeni naş, aşa că rămăsese nebotezat. Au aflat cei de la Crucea Roşie de noi şi aşa suntem şi noi în rândul lumii“, spune Dana (26 de ani), mama băieţelului.



De acest caz au aflat elevii care fac voluntariat la Crucea Roşie. „Este primul nostru fin, dar îi vom boteza şi frăţiorul sau surioara.  Mama lui este însărcinată în patru luni“, a declarat Carmen Lungu. La botez, bebeluşul a fost urmărit îndeaproape şi de cele două surori, Ionela (6 ani) şi Elena (3 ani).

Micuţul, pe care mama îl striga Dumi, poartă de astăzi şi numele Cristian. Numele are dublă semnificaţie, ţin să explice naşii lui: băieţelul s-a născut la 14 septembrie, de Ziua Crucii, şi a fost năşit de Crucea Roşie. „Îi dorim să fie sănătos. Noi ne vom ocupa întotdeauna de familia lui“, a adăugat Carmen Lungu.
La botez a participat şi Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna. „Îi doresc să fie sănătoţi şi să-i aibă alături pe părinţii lui, care să-l iubească. Şi eu am 12 finuţi“, a spus ea.

image

Crucea Roşie împlineşte astăzi 135 de ani de la înfiinţare. Voluntarii organizaţiei sărbătoresc printr-un spectacol la Casa de Cultură din Năvodari. În cadrul evenimentului, organizaţia umanitară a premiat partenerii - autorităţi locale, ONG-uri, mass media - care s-au implicat în desfăşurarea campaniilor. „Adevărul“ de Constanţa a primit diplomă de excelenţă.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite