Croazieră pe mare în luna lui Brumar GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nava de croazieră Kaptan M are o capacitate de 150 de locuri
Nava de croazieră Kaptan M are o capacitate de 150 de locuri

Sub efectul audierilor uşoare de vânt şi al puţinelor raze de toamnă ale soarelui, ne despărţim de Portul Tomis într-o croazieră inedită pe Marea Neagră. O zi frumoasă de octombrie. La cheu, în Portul Turistic, nava de croazieră Kaptan M stă pregătită pentru o plimbare pe mare.

Suntem conduşi pe navă şi urcăm la bord. Un ofiţer cu zâmbetul pe buze te întreabă dacă totul este în regulă. „Bine aţi venit la bord!", îţi urează căpitanul.

Ieşirea în larg

Ultimele frânghii sunt desfăcute de marinari. Pornim să cunoaştem Marea Neagră în larg. Înaintăm maiestuos prin port, sub privirile curioşilor de pe mal. Urmăm stabilopozii, vasul cârmeşte dreapta, trecem de radă şi ne îndreptăm către larg.



Marea este frumoasă, briza este slabă, iar vasul pare că îşi caută cel mai prietenos val. Dar brusc, vremea se schimbă. La început te sperii de uşoara senzaţie de rău de mare ce te încearcă. Căpitanul reduce viteza vasului şi în câteva clipe, răul de mare dispare. Norocul e că nu am mâncat nimic înainte.

Portul Tomis, văzut din Kaptan M

Perlele de pe ţărm

Nici nu simţi când trec primele 30 de minute din croazieră. Vântul rece şi aspru din larg ne dă de veste că suntem departe de ţărm. În spatele nostru vedem o limbă de pământ. Aşa arată Constanţa din vas, la ora 12.30, într-o zi de toamnă. Clădirile din zona peninsulară par mici perle neşlefuite, prăfuite de vreme şi timp. Sunt atât de mici că aproape nu se mai văd.

Mare turcoaz

Căpitanul invită pasagerii în cabina sa pentru a le arăta puntea de comandă. Mergem de-a lungul coastei Mării Negre, cu 5 noduri, în direcţia nord, la 3 mile marine de ţărm. Marea are altă culoare în larg. Este turcoaz, curată. Nimic nu pare că ar popula apa. Lăsăm în urmă un container care stă în derivă. În stânga - mare, în dreapta - mare. În sus, cer. Totul este albastru, senin, liniştit. Revii la mal şi cobori de pe vas cu senzaţia că ai putea parcurge mările şi oceanele lumii până la sfârşitul vieţii. Senzaţia de libertate este nemaipomenită!

Ocazie de neratat

În acest mod doresc operatorii din turism să-i întâmpine pe turiştii care vin pe litoralul românesc. Pachetul de vacanţă poate cuprinde o croazieră pe mare care să pornească de la 12 euro de persoană, pentru două ore. Dacă doriţi ca masa să fie inclusă în preţ, atunci trebuie să plătiţi 18 euro de persoană.

Bucătăria vasului vă aşteaptă cu preparate din peşte, dar şi tradiţionale. Formaţia vă va încânta cu muzică live veche, iar comandantul vă arată primele lecţii de marinăriei. Dacă doriţi să faceţi excursii mai lungi, de exemplu până în Delta Dunării, atunci puteţi negocia preţul. Ocazia de a face o croazieră nu trebuie ratată.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite