Criza loveşte Poliţia! Direcţia Operativă Maritimă Constanţa a fost desfiinţată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Operativă Maritimă Constanţa, structură a Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră este desfiinţată, începând cu date de 31 iulie. Peste 90 de poliţişti rămân fără locuri de muncă, doar cu speranţa de a fi reîncadraţi în alte structuri.

DOPM este prima structură poliţienească din ţară rasă efectiv din schemă.  Nu se ştie dacă va fi ultima. Direcţia a fost înfiinţată la data de 1 mai 2009, având ca şi competenţă Portul Constanţa. Structura a fost înfiinţată după...desfiinţarea Direcţiei Poliţiei de Frontieră, condusă la acea dată de Tudorel Ene.

„La acest moment calculatoarele sunt sigilate, nimeni nu mai lucrează. Ordinul este foarte clar, de la sfârşitul acestei luni nu mai existăm“, au precizat surse din interior. Şefii structurii, Ioan Burciu şi Cătălin Preda fuseseră eliberaţi din funcţii de o lună, iar comanda unităţii a fost asigurată, în această perioadă, de comisarul şef Neacşu Mocanu.

Decizia îi afectează pe toţi cei 96 poliţişti de frontieră de la DOPM. „Inspectoratul Judeţean s-a oferit să preia o treime iar pentru restul se aşteaptă oferte de la punctele de frontieră externe sau de la Poliţia Transporturi“, au precizat sursele.

Oficial, Ministerul Administraţiei şi Internelor nu a furnizat până la această oră nici un punct de vedere. Neoficial decizia este cauzată de restructurările în sistemul bugetar cerute de Guvern dar şi cu faptul că structura, înfiinţată de un an, nu a obţinut rezultatele scontate.
„Nici unul dintre poliţişti nu va rămâne fără loc de muncă“, a spus Fabian Bădilă, purtătorul de cuvânt al IGPF.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite