Criminalul din Cernavodă a ucis cu „sânge rece“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele preliminare ale evaluării psihice relevă că Giani Deli-Iorga, criminalul din Cernavodă, este un tip foarte calm, capabil să-şi controleze reacţiile şi sentimentele.

Timp de cinci zile, Deli-Iorga (30 de ani) a fost internat în secţia de Psihiatrie a Spitalului Palazu Mare, unde a fost supus unei serii de teste şi controale psihologice. Concluzia finală va fi dată astăzi, când specialiştii vor putea afirma cu certitudine dacă asasinaul a avut discernământ în momentul comiterii crimei. La 3 ianuarie, Giani Deli-Iorga i-a măcelărit pe socrii celui mai bun prieten al său, Bogdan Mitu, în prezent dat dispărut.

„Pare că regretă"

Medicii care fac parte din comisia de evaluare spun că Giani a cooperat pe toată perioada efectuării evaluarii. „Pare că regretă faptele comise, dar ne vom putea pronunţa abia după ce se va încheia testarea", a mai spus legistul Mihai Onciu, şeful comisiei de evaluare.
Pentru a adăuga şi ultimele elemente care lipsesc din profilul lui Deli-Iorga, legiştii au solicitat serviciului de probaţiune din cadrul Parchetului un referat de evaluare cu ruta profesională şi educaţională a lui Deli-Iorga. Examinatorii vor să afle mai multe şi despre relaţia pe care o avea criminalul cu membrii familiei sale. „Sperăm să discutăm şi cu mama lui. Putem stabili cum a evoluat şi s-a dezvoltat subiectul", a mai spus Onciu.

Citiţi şi:

Criminalul Giani Deli-Iorga vrea în libertate!

Deli-Iorga a primit marţi un nou termen de judecată pentru recursul său prin care cere judecarea în stare de libertate. El a coborât încătuşat din duba poliţiei şi a spus abia şoptit că s-a săturat de regimul de detenţie. Avocata lui a depus o adeverinţă medicală pentru a dovedi că este bolnavă şi nu se poate prezenta să-şi apere clientul până la 20 ianuarie.

Arestat pentru dublu asasinat

Giani Deli-Iorga a fost arestat în cazul dublului asasinat petrecut la 3 ianuarie la Cernavodă, unde soţii Elena Garoafă (55 de ani) şi Petre Garoafă (62 de ani) au fost ucişi, în locuinţa lor, cu câte 25-30 de lovituri de cuţit, în aceeaşi zi în care fiica lor, Elena Mitu, a fost înecată în Canalul Dunăre-Marea Neagră de soţul ei, Bogdan. Acesta a fost dat dispărut după ce a intrat şi el în apă. Uciderea soţilor Garoafă a fost asumată de Giani Deli-Iorga, prietenul din copilărie al lui Bogdan Mitu, la două zile după comiterea crimelor. El le-a declarat anchetatorilor că i-a ucis pe cei doi într-un moment de furie, în timp ce încerca să-i convingă să intervină pe lângă Gabriela Mitu pentru ca tânăra să nu divorţeze de Bogdan.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite