UPDATE Crimă suspectă la Cumpăna. Nimeni nu vrea cadavrul.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cadavrul a fost abandonat între buruienile din grădină
Cadavrul a fost abandonat între buruienile din grădină

Personalul de la Morga din Constanţa refuză să ridice cadavrul din cauza datoriilor de mii de lei pe care primăria refuză să le achite.

UPDATE Cadavrul a preluat de o maşină a Primăriei din Cumpăna şi transportat la morga din Megidia. „Am  vorbit cu cei de la morga din Medgidia şi a m dus cadavrul acolo, până când ne vom rezolva problema cu cei de la morga idn Constanţa“, a declarat Florin Neagu, viceprimarul din Cumpăna.

Trupul neînsufleţit al lui Gheorghe Moiceanu (42 de ani) a fost descoperit în această dimineaţă în grădina prietenului său de pahar. Alertate de săteni, autorităţile au făcut cercetarea la faţa locului şi au plecat, însă cadavrul a rămas tot în curtea vecinului.

În astfel de cazuri, după ce criminaliştii şi procurorii finalizează cercetările, cadavrul este ridicat de personalul de la Morga Cimitirului Central. „Noi ridicăm cadavrul şi îi aducem la morgă. Aici, este autopsiat şi apoi asigurăm cele necesare înmormântării, apoi trupul este dus familiei“, explică Dan Irimia de la Morga Cimitirului Central.

„Îngropaţi cu promisiuni“

„Cheltuielile de transport şi serviciile de la morgă sunt achitate de Primăria localităţii de care aparţine cel decedat“, completează Irimia. El spune că Primăria din Cumpăna a acumulat datorii de peste 3.000 de lei către morgă. „Cei de la Primărie nu plătesc şi nici nu vor să coopereze. În ultima perioadă, am mai îngropat trei morţi din aceeaşi localitate, cu promisiunea că vor fi achitate facturile“, se plânge Irimia.

Poliţiştii din Cumpăna sunt prinşi la mijloc. „Dumnezeu să-l ierte, dar eu nu am ce să-i  fac. Nu pot să îl iau din grădină, dar nici familia nu-l poate lua acsă, să-l îngroape. Eu ce să fac, dacă Primăria nu plăteşte?!“, spune revoltat George Caraivan, comandantul Poliţiei Cumpăna.

Reprezentanţii Primăriei din localitate nu au putut fi contactaţi. Până când instituiţia nu-şi va plăti datoriile către Morga Cimitirului Central, cadavrul va rămâne printre buruienile din grădina vecinului.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite