Constanta: Crimă dublă în comuna Corbu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Crimă dublă în comuna Corbu
Constanta: Crimă dublă în comuna Corbu

Doi bătrâni din comuna constănţeană Corbu au fost ucişi cu bestialitate.„Nu am crezut vreodată că este cineva în stare să facă aşa ceva! Mă aşteptam să moară curând dar nu în felul acesta, nu am cuvinte“ - este declaraţia şocantă a unei femei care şi-a văzut părinţii măcelăriţi.

Duminică dimineaţa, în jurul orei 05.30, liniştea comunei constănţene Corbu a fost tulburată de un incendiu izbucnit în casa familiei Tache, însă acesta era doar începutul a ceea ce avea să urmeze.

 „Când am văzut că iese fum de la bătrâni, am pus mâna repede pe două găleţi de apă şi am mers în grabă la ei. Am intrat în curte şi am văzut nenorocirea. Stan Tache zăcea cu gâtul tăiat lângă maşina lui cea veche“, povesteşte marcat de cele văzute Ion Trandafirescu, vecinul celor doi octogenari care venise să le sară în ajutor.

Bărbatul a sunat la numărul de urgenţă 112 înştiinţănd autorităţile despre macabra descoperire. La locul indicat de acesta s-au deplasat mai multe autospeciale ale pompierilor militari precum şi echipe de criminalişti.

 Nenorocirea nu avea să se termine aici, după lichidarea incendiului, pompierii au descoperit în casă şi trupul bătrânei, carbonizat aproape în întregime. Incendiul fusese pus în toate cele trei camera ale locuinţei familiei Tache.

Ucişi cu sânge rece

Poliţiştii au descoperit că bărbatul avea gâtul aproape secţionat de trup şi fusese înjunghiat de mai multe ori în cap, faţă şi în piept. Femeia, descoperită în dormitor, fusese înjunghiată în inimă.

Anchetatorii nu se pot pronunţa cu privire la motivul crimei, întrucât, în casă, într-o carte găsită parţial arsă, se aflau aproape 4.000 lei, de care atacatorii nu s-au atins.

Oamenii legii au adus şi un câine de urmă pentru a afla în ce direcţie au fugit presupuşii criminali. Câinele a parcurs câţiva zeci de metri şi s-a oprit în curtea vecinului de vizavi, Dumitru Belian.

În grupul sanitar al omului, poliţiştii au descoperit resturi de hârtie arsă, iar pe haine câteva pete ruginii. „Băiatul a fost la baie azi-noapte, iar noi nu avem lumină, aşa că a dat foc la o hârtie. Petele sunt de rugină pentru că eu lucrez în construcţii. Am venit acasă aseară la 20.00 şi m-am culcat. M-au trezit abia dimineaţă la 7.00 poliţiştii“, susţine Dumitru Belian.

Omul spune că nu a fost deranjat din somn nici de sirenele pompierilor nici de cele ale poliţiei cu toate că stă la câţiva metri de familia Tache. Sătenii spun că este recidivist şi s-a mutat acolo de curând.

„De ce i-au chinuit?“

Stan şi Gherghina Tache, în vârstă de aproape 85 de ani, erau respectaţi şi apreciaţi în toată comuna. „Bătrânul era foarte bolnav. Cu toate acestea, aşa cum putea, îşi lucra singur grădina.

Oamenii îi salutau şi îi respectau şi deseori se adunau la ei la poartă să mai stea la vorbă“ a declarat Ion Hodor, ginerele celor două victime. Soţia acestuia, Victoriţa Hodor, de 57 de ani, unicul copil al familiei Tache, abia mai putea rosti câteva cuvinte. „Ce a avut cu ei? De ce i-a chinuit aşa şi nu i-a lăsat să se stingă de moarte bună?“ s-a întrebat îndurerată fiica soţilor Tache.

Povestea se repetă

Nu este prima dată când bătrânii au avut parte de momente neplăcute. Aceştia au mai fost vizaţi în urmă cu câţiva ani de una sau mai multe persoane care nu au fost găsite.

 „Acum doi ani de zile lor li s-a mai dat foc la casă şi li s-a omorât şi calul atunci. Cred că este aceeaşi persoană. Nu înteleg ce au avut cu ei pentru că erau oameni liniştiţi.

Probabil pe fondul unor neînţelegeri din sat“, a mărturisit Romana Hodor, fosta soţie a nepotului victimelor. Nepotul bătrânilor este cunoscutul avocat constănţean Tiberius Emanuel Hodor.

Erau iubiţi în toată comuna

 „Ce a avut cu ei? De ce i-a chinuit aşa şi nu i-a lăsat să se stingă de moarte bună? Părinţii mei erau iubiţi de toată lumea“ a spus îndurerată fiica soţilor Tache, Victoriţa Hodor, de 57 de ani, unicul copil al familiei.

Omul zăcea cu gâtul tăiat

 „Am intrat în curte şi am văzut nenorocirea. Stan Tache zăcea cu gâtul tăiat lângă maşina lui cea veche“, povesteşte marcat de cele văzute Ion Trandafirescu, vecinul celor doi octogenari care venise să le sară în ajutor

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite