Creştinii şi musulmanii din Dobrogea ajută sinistraţii din Vrancea. Două camioane cu alimente vor pleca spre Chiojdeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine, două camioane cu 15 tone de alimente neperisabile va pleca spre sinistraţii din comuna Chiojdeni, din judeţul Vrancea. Oamenii au avut de suferit din cauza căderilor masive de zăpadă din această iarnă.  

Satele din comuna Chiojdeni au fost izolate mai bine de o săptămână în această iarnă. Oamenii au rămas fără curent electric, apă şi alimente, cu casele îngropate în zăpadă. Vrancea este judeţul unde autorităţile au declarat stare de alertă din cauza căderilor masive de zăpadă. 
Acum, sinistraţii primesc ajutoare din toată ţara. La Constanţa, acţiunea umanitară a fost organizată de Arhiepiscopia Tomisului, împreună cu Muftiatul Cultului Musulman din România.

La inițiativa muftiului Muurat Iusuf s-au alăturat, pe lângă enoriași, Asociația Oamenilor de Afaceri Turci din Dobrogea și Consulatul Republicii Turcia din Constanța care au adunat 10 tone de alimente. Cele două camioane cu care se realizează transportul sunt puse la dispoziție de Consiliul Județean Constanța. De asemenea, s-au alăturat acestui gest umanitar și elevii Grupului Școlar „George Emil Palade” și ai Colegiului Tehnic „Pontica”.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite