Reguli în spital, după moartea unui om. O tragedie a dus la înfiinţarea unui registru pentru bolnavii în stare gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Ovidiu Frăţilă, tratat de tuberculoză, a murit într-un spital din Craiova.
Sorin Ovidiu Frăţilă, tratat de tuberculoză, a murit într-un spital din Craiova.

EXCLUSIV Primăria Craiova a trimis o adresă Direcţiei de Sănătate Publică Dolj în cazul lui Sorin Ovidiu Frăţilă, tânărul de 31 de ani care a decedat pe patul de spital. Au fost descoperite mai multe greşeli iar conducerea Primăriei a trimis un răspuns cu toate măsurile luate în acest caz.

Sorin Ovidiu Frăţilă, de 31 de ani, din Galicea Mare, a murit anul trecut pe patul de spital după ce mai bine de o lună a fost tratat de tuberculoză la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie "Victor Babeş" din Craiova. Familia tânărului a depus plângeri către toate autorităţile locale dar şi la Ministerul Sănătăţii Publice. Părinţii lui Sorin Frăţilă îl acuză pe medicul curant, Lucian Ioncică, fost manager de spital, de neglijenţă în serviciu, la fel şi pe mai mulţi angajaţi ai spitalului care s-au ocupat de tânărul de 31 de ani. După mai multe luni de anchete, Primăria Craiova, în subordinea căreia se află Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, a trimis o adresă Direcţiei de sănătate Publică (DSP) Dolj în care vorbeşte despre "deficienţe constatate" şi unde enumeră toate măsurile luate în acest caz.

Pacienţii în stare critică vor fi notaţi într-un registru special

"Au fost analizate deficienţele constatate în actul de control şi s-au luat următoarele măsuri: revizuirea procedurilor de lucru sub semnătura medicilor şefi de secţie/clinică/ compartiment; revizuirea protocoalelor de colaborare între medicii radiologi şi cei pneumoftiziologi; înfiinţarea unui registru special în care vor fi consemnaţi pacienţii critici în secţiile/clinicile din incinta spitalului şi care se va găsi în permanenţă la biroul internări pediatrie etajul 5 - pavilion Boli Infecţioase, iar pentru celelalte secţii, registrul va putea fi găsit în permanenţă la Camera de Gardă, alături de Registrul -  Raport de gardă medici; revizuirea protocoalelor de specialitate, transmise iniţial sub semnătura medicilor şefi de secţie / clinică / compartiment, având în vedere recomandările din raportul de control al D.S.P. Dolj şi concluziile întocmite de Consiliul Etic al spitalului", se arată în adresa semnată de primarul Craiovei, Antonie Solomon.

Angajaţii spitalului vor fi instruiţi

Pe aceeaşi adresă sunt notate măsuri şi în ceea ce-i priveşte pe medicii din acest spital. "Prelucrarea medicilor în vederea respectării procedurilor de schimb de tură pentru personalul din subordine, cât şi procedura de instruire şi prelucrare a personalului din subordine, vizând bolnavii care se prezintă la internare, în legătură cu modul de deţinere al valorilor pe perioada internării, respectiv de gestionare de inventar şi instalaţiilor ce compun saloanele în care aceştia urmează a fi internaţi, aspecte ce compun conţinutul declaraţiei semnată de bolnav la internare", se mai arată în adresa semnată de edilul Craiovei.

Medicul Lucian Ioncică a declarat că nu are nicio vină în acest caz.

Craiova
Craiova
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite