Corpul de control al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a venit la Constanţa. Inspectorul şef, învinuit de abuz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarul şef Dumitru Radu
Comisarul şef Dumitru Radu

O echipă de control a sosit astăzi la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră pentru a verifica un memoriu adresat de mai mulţi angajaţi. Acuzele îl vizează pe comisarul şef Dumitru Radu, împuternicit la comanda instituţiei.

Comisarul şef Dumitru Radu este acuzat că îşi ameninţă şi îşi terorizează angajaţii şi că ca cerut sancţionarea a 600 de poliţişti de frontieră, punându-şi adjuncţii să semneze în locul său. Poliţiştii de frontieră care l-au reclamat au arătat în scrisoarea înaintată superiorilor că încă din prima zi, în care a venit la comandă, a cerut ca şefii din subordinea sa să fie testaţi pentru alcool, la locul de muncă, deşi verificările de acest gen se fac pe baza unui plan de control.

Subalternii mai susţin şi că Radu a folosit maşina de serviciu pentru a-şi transporta soţia la testele psihologice la Bucureşti şi că la plecarea din scoala de formare a poliţiştilor de frontieră, pe care a comandat-o, ar fi luat aparatele de aer condiţionat care ar fi fost cumpărate din banii cursanţilor.

Atât Dumitru Radu cât şi Fabian Bădilă au confirmat venirea corpului de control însă nu au comentat aspectele semnalate în scrisoarea subalternilor.

Comisarul şef Radu a fost împuternicit la comanda instituţiei în urmă cu o lună.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite