Constanta: Copilul abuzat vrea la cămin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Copilul abuzat vrea la cămin
Constanta: Copilul abuzat vrea la cămin

Andrei Tiberiu, băieţelul de şase ani din Cumpăna abuzat sexual de părinţi, nu mai vrea să se despartă de „familia“ sa din Centrul de Primire a Minorului în Regim de Urgenţă.

Protecţia Copilului a decis ca micuţul să fie dat în grija unui asistent maternal. „Este mult mai bine să fie protejat în mediul familial“, a declarat Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al instituţiei. Cu toate astea, deocamdată, micuţul refuză să despartă de colegii lui din centrul de plasament.

 „A legat prietenii, este echilibrat emoţional şi nu mai întreabă obsesiv de părinţii lui. Tocmai de aceea, noi nu vrem să-l forţăm să meargă în noua familie, fiindcă nu vrem să-i facem rău“, a mai precizat Roxana Onea.

Asistentul maternal este din Constanţa, are 46 de ani şi mai are în plasament un copil de opt ani. Femeia care îi va ţine loc de mamă mai are doi copii - de 16 şi 17 ani.

„Suntem în perioada de prelungire a vizitelor. Asistentul maternal va petrece cât mai mult timp cu băieţelul, pentru ca el să se obişnuiască şi să-şi dorească să meargă în acea familie“, a precizat Roxana Onea.

Psihologii speră ca micuţul să fie dat în grija asistentului până la data de 4 septembrie, când va fi audiat din nou de procurori. De altfel, hotărârea pentru darea în plasament va fi dată de instanţă. Andrei Tiberiu a fost forţat de mama lui să întreţină cu ea relaţii intime, în timp ce tatăl filma scena de sex.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite